Szökés vagy élre szökkenés Bielefeldben? • SportTV

Szökés vagy élre szökkenés Bielefeldben?

2019. 10. 21. 07:39    
Olvasási idő: < 1 perc

A stuttgartiak hazai vereségével lehetősége nyílik a HSV-ek, hogy három pontnyira ellépjen első számú vetélytársától a 2. Bundesligában. Ugyanakkor ha kikap, házigazdája átveszi a vezetést a ligában!

Lewis Holtby a HSV első "másodosztályú" gólját szerzi az Arminia ellen tavaly augusztusban a Volksparkstadionban (Fotó: Getty Images)o

Kevéssé volt valószínű, mégis bekövetkezett: az utolsó Wehen után a forduló előtt utolsó előtti Kiel is győztesen távozott a stuttgarti Mercedes-Benz-Arenából. Ezzel a másik 20 pőontpsnak, az eddig is gólkülönbséggel vezető Hamburgnak megadatik az esély, hogy 3 ponttal ellógjon fő riválisától, persze csak ha elviszi mindhárom pontot Bielefeldből. Ami persze nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen az Arminia jelenleg csupán két ponttal van lemaradva a HSV, VfB duótól, tehát ha nyer, a táblázat élére ugrik! Döntetlen eredménnyel szépen egyenletesen sorba állna a három élcsapat (Hamburg 21, Stuttgart 20, Bielefeld 19 pont).
Mivel a HSV-nek ez csupán a második idénye a 2. Bundesligában (a szurkolók és a vezetők beérték volna eggyel is, ha már odakerültek, de nem sikerült az azonnali visszajutás), így a két együttes másodvonalbeli “története” mindössze két mérkőzésből áll.  Tavaly augusztus 27-én a kikötővárosban 3–0-ra nyert a HSV, az Arminia február 2-án 2–0-val vágott vissza. (Ennyi találkozójuk még a kupában is volt, élvonalbeli meg további 34, ­ lásd keretesünket alant.)
A Hamburg ebben az idényben idegenben négy mérkőzéséből 2–1–1-es eredménysorral, 7 ponos, ezzel  a 4. a házon kívüli eredmények táblázatán (amelyet egyébként a Bielefeld vezet 13 ponttal), az Arminia otthon viszont csupán a 14. a tizennyolc csapat közül, 1–2–1-gyel, 5 ponttal.
A pillanatnyi helyzet alapján tehát izgalmas, szoros, háromesélyes rangadó várható a két együttestől, remélhetőleg a tét nagysága nem készteti túlzott óvatosságra a szakvezetőket és a játékosokat…

Kapcsolódó

Bielefeld–HSV örökmérleg

Összesen: 38 mérkőzés, 8 Bielefeld-győzelem, 9 döntetlen, 21 HSV-győzelem/41–69-es gólkülönbség. A 2. Bundesligában: 2/1–0–1/2–3.
Bielefeldben: 20–7–6–7/28–27. Bielefeldben a 2. Bundesligában: 1–1–0–0/2–0.
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Siegfried Reich  (2 mérkőzés–3 gól–0 lap), ill. Manfred Kaltz (14–5–2)

2. BUNDESLIGA, 10. forduló. Sport1 20:30 DSC Arminia Bielefeld–Hamburger SV (kommentátor: Fülöp László)