Megéli Kovac a decembert a Bayernnél? • SportTV

Megéli Kovac a decembert a Bayernnél?

2019. 10. 21. 16:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Hétfő este újra jön a Germánia, amelynek fő kérdése: decemberben még Niko Kovac lesz a Bayern München vezetőedzője vagy sem?

„José Mourinho már ott ül Niko Kovac nyakán, ráadásul németül is tanul.”

„Egyre többet kritizálják Niko Kovacot. A fő vád: játékban nem fejlődik a csapat. Emellett, akárcsak az előző idényben, nem tud bánni az elégedetlen játékosokkal. A főnökök a nyilvánosság előtt alig támogatják az edtőt. Augsburgban Rummenigge annyit sziszegett: „Nem beszélek”. Pedig lett volna rá ideje.”

Csak két gondolat azokból az írásokból, amelyekkel német lapok rukkoltak ki a Bayern München 2–2-es augsburgi döntetlenjét követően. Egy nappal később, a pireuszi Bajnokok Ligája-meccsre induláskor Uli Hoeness klubelnök ugyan már kiállt Kovac mellett, de azért ez nem sok minden, különösen annak fényében, hogy ő az idén leköszön tisztségéről. Így aztán a Germánia című német futballmagazinunk fő kérdése az, vajon decemberben is Niko Kovac lesz még a bajnoki címvédő vezetőedzője?

A jelenlegi statisztika és játék nem szól maradéktalanul mellette. Ugyan a BL-ben hibátlan a csapat (és a legutóbbi döntős Tottenhamet Londonban ütötte ki 7–2-re), viszont a Bundesligában nyolc forduló után kilenc éve nem állt ilyen rosszul a társaság (mindössze 15 pont, és csak a Schalke, Mainz, Köln, Paderborn négyest tudta megverni…), ennyi idő alatt 10 gólt pedig a sötét emlékű Klinsmann-érában kapott a társaság. Megfejelve ezt azzal, hogy az előző négy tétmeccsén rendre két gólt kapott, ilyen rossz védekezés 15 éve, Felix Magath regnálása óta nem fordult elő a csapat életében. És akkor Kovac még a nyilatkozatai terén sem tet mindig profizmusról tanúbizonyságot, elég csak a Thomas Müllerrel kapcsolatos szavaira – „vészmegoldás”… – gondolni. A Germániában két szakértőnk, Kemenes Szabolcs és Mészáros Ábel majd kifejti erről a véleményét!

De addig is szavazzatok, méghozzá a nyolcadik forduló legszebb góljára!

Íme, a legszebb gólok a Bundesligából, szavazzatok!

A Sport1-en 19:30-tól élőben jövünk a Germániával, amelynek egyik fő témája Niko Kovac sorsa lesz. Emellett szavazzatok a forduló legszebb góljára, méghozzá ezen cikk alján: http://www.sport1tv.hu/sztori/86343/megeli-kovac-a-decembert-a-bayernnel/

Posted by Sport TV on Monday, October 21, 2019

Ki szerezte a 8. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Marius Bülter (Union Berlin) a Freiburg ellen

0%

Serge Gnabry (Bayern München) az Augsburg ellen

0%

Dodi Lukebakio (Hertha BSC) a Werder Bremen ellen

0%

A Sport1-en 19:30-tól élőben jelentkezünk a Germánia című német futballmagazinunkkal.