Favre korrekt, de ez vajon elég a Dortmundnak? • SportTV

Favre korrekt, de ez vajon elég a Dortmundnak?

2019. 10. 28. 16:10    
Olvasási idő: 2 perc

A Borussia Dortmundnál továbbra is bíznak Lucien Favre-ban, ugyanakkor egyre több front nyílik a vezetőedzővel szemben. Négy kemény meccs vár a BVB-re, ami alapjaiban befolyásolhatja a szakember sorsát.

„Nincs edzőkérdés, boldogok vagyunk Lucien Favre-ral” – mondta a múlt héten az Internazionale elleni Bajnokok Ligája-vereség és a Schalke elleni Bundesliga-döntetlen között Michael Zorc, a Borussia Dortmund sportigazgatója. Ennyivel el is lehetne intézni a kérdést, de azért ez messze nem ilyen egyszerű. Nem utolsósorban a Schalke ellen mutatott játék, a meccs eredménye (0–0), a találkozó közben történtek és a Dortmund rossz sorozata (a legutóbbi nyolc tétmérkőzésén összesen két győzelem) figyelembe vételével ez nem olyan egyszerű. Főleg úgy nem, hogy José Mourinhót is erősen hírbe hozták a BVB-vel, és a portugál szakember Dortmunddal kapcsolatos oddsa nem is rossz.

Valahol a szombati „Mario Götze-eset” az, ami megmutatja, nem minden kerek Dortmundban. Az egyébként szürkén játszó támadó az 57. percben hagyta el a pályát, lesütött szemekkel. Amikor a kispadhoz ért, Markus Braun csapatorvos fogadta a sérült játékost, Favre rá sem hederített. Utóbbi azt mondta, sohasem ignorálná Götzét, de most túkságosan is lekötötték a pályán zajló események, és észre sem vette az érkezését. Azt már mi tennénk hozzá: nem ő döntött véletlenül a lecseréléséről? És a német kollégák kiemeltek még egy tényt: amikor egy hete Roman Bürki megsérült a Mönchengladbach elleni meccsen, a svájci edző odament, és érdeklődött a hogyléte felől.

Talán Götze az, akinek a jelenlegi helyzetben a legtöbb szüksége lenne egy-egy megbecsülést jelző gesztusra. Egy hátba veregetésre, egy pacsira, egy bólntásra. „Ha egy ilyen játékost lecserélnek, az edzőnek rövid időre oda kell mennie hozzá, már csak támogatólag is. Mert mindenki őt nézi. Ami Dortmundban történik, nem jó – sem kifelé, sem befelé” – mondta Marcel Reif, a sport1.de szakértője, egykori televíziós kommentátor. Götze ebben a szezonban a tétmeccseken lehetséges 1260 percből mindössze 257-et töltött a gyepen, a derbi volt mindössze a második összecsapása, amelyen kezdett.

Favre-nak többen, több helyen felrótták már, hogy a sztárokat nem tudja megfelelően kezelni. Götze esete példa erre, de a folyamatosan nyugalmat erőltető stílusa sem jön be mindenkinek. Az öltözőben sem feledkezik meg az etikettről, nyugodtan, tényszerűen, elemző jelleggel beszél, az érzelmes, bátorító beszédeket meghagyja másodedzőjének, Edin Terzicnek. Egyelőre tart a türelem Dortmundban, de mostanában korrekt kis kalandtúra jön, a Német Kupában otthon a Mönchengladbach ellen, majd a Wolfsburg és a Bayern elleni bajnoki között a talán a BL-továbbjutásról is döntő, Internazionale elleni partival. Ha itt nem indul el felfelé a BVB, Favre hamar történelem lehet.

Addig is, szavazzatok a 9. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 9. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Dodi Lukebakio (Hertha BSC) a Hoffenheim ellen

0%

Robin Quaison (Mainz) az 1. FC Köln ellen

0%

Abdelhamid Szabiri (Paderborn) a Düsseldorf ellen

0%

Íme, a Bundesliga 9. fordulójának legszebb góljai!

Mutatjuk a mögöttünk hagyott játéknap legszebb góljait, és arra kérünk benneteket, szavazzatok a linken kereszül, nálatok melyik a nyerő. Eredményhirdetés a hétfőn 19:30-kor a Sport1-en kezdődő Germániában! http://www.sport1tv.hu/sztori/86638/favre-korrekt-de-ez-vajon-eleg-a-dortmundnak/

Posted by Sport TV on Monday, October 28, 2019

A Sport1-en hétfőn 19:30-kor jelentkező Germániában részletesen is foglalkozunk a dortmundi edzőkérdéssel.