Hibátlanul folytatná a Dózsa • SportTV

Hibátlanul folytatná a Dózsa

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 29. 12:24    
Olvasási idő: < 1 perc

Első két mérkőzését megnyerte a Szolnoki Dózsa a férfi vízilabda BL A-csoportjában, de a folytatás még nehezebbnek ígérkezik: a tavalyelőtti győztes a 2014-es kupabirtokos otthonába látogat.

Nagy Viktor bravúrjaira ugyancsak szükség lesz Barcelonában is (Fotó: szolnok-vizilabda.hu)

A CNA Barceloneta ugyan a selejtező 2. fordulójából már kiesett volna ­– a Brescia és a rendező nagyváradi csapat is megelőzte –, ám a LEN „történelmi érdemeire” hivatkozva, akárcsak a Szolnokot, meghívta a csoportkör 16-os mezőnyébe.
A katalán alakulat eddig csak idegenben játszott a BL-ben, előbb Berlinben 11–8-ra megverte a Spandaut, majd Dubrovnikban kikapott 15–13-ra.

„Nehéz sorozat közepette vagyunk, hiszen a hazai bajnokságban és a kupában is rangadókat játszottunk a napokban, kedden pedig a BL egyik élcsapatának vendégei leszünk. A Barceloneta erős állományú, jó szerkezetű csapat, amelyik minden évadban a BL élmezőnyéhez tartozik. Épp ezért kemény, hajtós mérkőzésre számítunk. Hazai medencében igyekeznek majd javítani, hiszen a legutóbbi fordulóban kikaptak Dubrovnikban. Mi azonban mindent megteszünk azért, hogy megőrizzük hibátlan mérlegünket” – nyilatkozta Zsivko Gocics, a szolnokiak vezetőedzője az Új Néplapnak.
A csoport másik két hibátlanja közül az Olympiakosz a 0 pontos Jadran Herceg Novit, a Jug az ugyancsak nyeretlen, egypontos Spandaut fogadja, így a Szolnoknak ugyancsak igyekeznie kell, hogy tartsa a lépést az élen haladó görög, horvát kettőssel.

VÍZILABDA BL, csoportkör, 3. forduló. Sport2 19:15  CN Zodiac Átletic Barceloneta–Szolnoki Dózsa-Közgép (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Horváth Viktor)