Hány kiemelt éri meg a negyeddöntőt? • SportTV

Hány kiemelt éri meg a negyeddöntőt?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 02. 16:48    
Olvasási idő: < 1 perc

A második fordulóval folytatódik Amszterdamban a World Series of Darts döntő tornája. Az 7 alapverseny összesített ponttáblázatának első nyolc helyezettje, azaz a nyolc kiemelt most indul először csatába, ellenfeleik már nyertek egy-egy mérkőzést pénteken este. Éjfél körül kiderül, a nyolc kiemelt közül hányan tudják győztesen venni ezt az akadályt.

A nyolc párosításból első látásra három emelkedik ki. A negyedik párban a világelső Michael van Gerwen meccsel a világötödik Gerwyn Price-szal. A két versenyző eddig 18-szor csapott össze egymással, az első 17-et (!) MVG nyerte meg, a walesinek a legutóbbi, áprilisi Premier League-csatájukon sikerült összehoznia egy 7–7-es döntetlent…

Ha mást nem, jelentős érzelmeket kavar fel két hazai játékos csatája, a pályafutása utolsó két hónapját – egyben utolsó hazai nagy versenyét – megkezdő 52 esztendős ikon Raymond van Barneveld a nála 21  esztendővel fiatalabb Jermaine Wattimena társaságában lép a színpadra, akit annyiszor győzött le eddig, ahányszor kikapott tőle. S végül egy másik „házi ütközet”, Rob Cross és az újra formába lendülő Dave Chisnall csörtéje tartozik az előre láthatóan izgalmas mérkőzések közé.

Persze, a másik ötből is bevonulhat valamelyik a sportág históriájába. Nézzék, nehogy lemaradjanak valami fantasztikusról…

Kapcsolódó

A nyolcaddöntő programja Amszterdamban

James Wade (angol, 8. kiemelt)–Jonny Clayton (walesi) 9–5–0–4
Damon Heta (ausztrál, 5.)–Mensur Suljovic (osztrák) 0–0–0–0
Daryl Gurney (észak-ír, 4.)–Krzysztof Ratajski (lengyel) 3–0–0–3
Michael van Gerwen (holland 1.)–Gerwyn Price (walesi) 18–17–1–0
Peter Wright (skót, 2.)–Ian White (angol) 21–12–0–9
Gary Anderson (skót, 7.)–Danny Noppert (holland) 3–2–0–1
Raymond van Barneveld (holland, 6.)–Jermaine Wattimena (holland) 4–2–0–2
Rob Cross (angol, 3.)–Dave Chisnall (angol) 9–4–0–5

(A párosítás után a felek örökmérlege, mérkőzés–győzelem–döntetlen–vereség sorrendben található, a mérkőzéseket az egyik fél 6. nyert legjéig játsszák.)

Sport2 20:00  World Series of Darts-döntő, 2. nap, nyolcaddöntő (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)