Kézilabda-kupavasárnap Győrrel, Szegeddel • SportTV

Kézilabda-kupavasárnap Győrrel, Szegeddel

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 17. 13:27    
Olvasási idő: 3 perc

Vasárnapi kupakínálatunk kézilabdából: két férfi EHF-kupameccs és egy-egy női és férfi BL-csoportmérkőzés, valamennyi magyar résztvevővel. „Fojtásnak” meg este a szokásos beszélgetőshow a stúdióból, a hétvéges összes fontos mozzanatának kivesézésével.

Radivojevics góljaira szükség lesz Elverumban is (Fotó: MTI)

BALATONFÜRED–LEÓN (férfi EHF-kupa)

A Füred a selejtezőkör harmadik fordulójában csatlakozik az EHF-kupába, első ellenfele igazi nagyágyú, a spanyol bajnokságban a Barcelona mögött a második helyen áll. A fürediek a helyi lap írását idézve Csoknyai István edző véleményét kérte a mérkőzés előtt a vasárnapi riválisról: „Ellenfelünk jó erőkből áll, egységes, öszeforrt alakulat, amelyben több minőségi légiós is játszik.  Az előpző szezonban a BL-ben szerepeltek a spanyolok, de az idén jobbak, mint akkor. Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de igyekszünk a lehető legjobban megnehez0teni a rivális dolgát” – mondta a mester a Naplónak.
Mintha a Csurgó edzőjét hallanánk szombatról. Akkor is egy csúcsbajnokság jó formában érkező másodikjával kellett megküzdenie a magyar házigazdának, s a vége ­ szenzáció lett!

Hátha vasárnap is így történik lelkes, fegyelmezett játékkal, jó helyzetkihasználással.
Sajnos, Fazekas Nándor még nem épült fel teljesen térdsérülése után, de az átlövő Zdolik Bence kisebb húzódása után a kupameccsre már bevethető.

 

TATABÁNYA–ZAPORIZZSJA (férfi EHF-kupa)

Ez a Zaporizzsja nem az a Zaporizzsja! Az ukrajnai 750 ezres lélekszámú városban olyan kiváló a kézilabdaélet, hogy két csapata is érdekelve van a nemzetközi kupákban. A nagyobbik, a Mototór többek kozt a veszprémiek ellenfele a BL B-csoportjában, a (jelenleg) kisebbik sem ismeretlen a kézilabdavilágbanm, Az 1992 óta létező önálló ukrán bajnokságban  1993 és 2011 között tizennégy bajnoki címet nyert (a 2013 óta egyeduralkodó Motor „csak” 7-et, de azt sorozatban), 10-szer volt ezüstérmes  (a legutóbbi öt alkalommal kivétel nélkül) és még van két bronza is, azaz azaz 1993 óta 26 idényből egyetlenegyszer sem végzett dobogósnál rosszabb helyen! Igaz viszont, hogy a legutóbbi négy indulása során nem sikerült túljutnia a selejtezőkön az EHF-kupában. (Amely serleget egyébként 1983-ban megnyert, két évre rá pedig döntős volt.)
A csapatnak nincs légiósa, teljes kerete ukrán játékosokból áll.A Tatabánya egyébként rangadót nyert a hét közben Balatonfüreden, ez is kellő önbizalmat adhat az első mérkőzésre, hogy minél nagyobb előnyt szerezzen a zaporizzsjai visszavágóra.

 

GYŐR–BANÍK MOST (női BL)

Mostban 46 gólt szerzett a Győr, ez idénycsúcs. Az Audi Arénában lehet még efölé is jutni? (Fotó: ehfcl.com)

„Úgy gondolom, hogy haladok, már még nem mondhatom százszázalékosnak magamat. Erőben sem érzem úgy magamat, hogy végig tudnék játszani hatvan percet, bár nem is kell. De az edzéseken már jobban teljesítettem” – mondta a győri klubhonlapnak a meccs előtti videointerjújában  Görbicz Anita, ötszörös BL-győztes csapatkapitány. Danyi Gábor mester pedig a koncentrációs fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen hosszabb „klubszünet” következik, senkinek sem tenne jót egy sérülés a japán világbajnokság előtt. (A győriek keretének túlnyomó többsége tagja hazája válogatottjának.)
A cseh bajnoknak „varázslatra lenne szüksége” az EHF BL-honlapja szerint, hogy pontot szerezzen Győrben, ilyen varázslat pedig valószínűleg nem létezik…  Az elmúlt három idényben győztes ETO-nak van az egész mezőnyben a legjobb gólkülönbsége +63-mal (azaz átlagban meccsenként több mint 12 góllal jobb ellenfeleinél). Mivel a Győr Mostban is  25 góllal bizonyult jobbnak a Baníknál, akár az az átlag még tovább is emelkedhet…

 

ELVERUM–SZEGED (férfi BL)

A múlt hét végén Szegeden játszott először az eurokupákban a két csapat, a Tisza partján 32–25-ös MOL-Pick-győzelem született.
Az Elverum a mezőny második legkevesebb gólját szerezte, mindössze 168-at. Az egész idényben a Szeged mindössze egyetlen idegenbeli meccsét veszítette el, Párizsban kapott ki a PSG-től a BL második fordulójában.

Pastor mester győzelemre számít Elverumban is (Fotó: pickhandball.hu)

Carlos Pastor a klubhonlap kérdésére, veszélyes ellenfél-e a norvég bajnok, így válaszolt: „ Iszonyatosan! Minden hibát büntetnek, hatalmas lendülettel futnak, így minden labdát nagyon meg kell becsülnünk. Szegeden egészen más játékrendszert alkalmaztak, mint amit otthon szoktak. Tisztában vagyunk a taktikájukkal, felkészültünk belőlük, minden rajtunk múlik majd. Higgadtnak kell maradni végig, és nagyon precíznek. Ezek lesznek a legfontosabbak. Komoly kis ütközet lesz, de nem kérdés, hogy győzni utazunk Norvégiába.”
Ha sikerül a skandináv túráról is hazahozni mindkét pontot, a Szeged mindenképpen megmarad minimum harmadik az A-csoportban, de akár a második helyre is előreléphet, ha a PSG otthon esetleg elveszti a Flensburg elleni rangadót.

NŐI ÉS FÉRFI EURÓPAI KUPAMÉRKŐZÉSEK. Sport1 12:45 Balatonfüredi KSE–Abanca Ademar León férfi EHF-kupa selejtező, 3. forduló, első mérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Farkas Szilárd, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 14:45 Grundfos Tatabánya–ZRK Zaporizzsja férfi EHF-kupa selejtező, 3. forduló, első mérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 16:45 Győri Audi ETO KC–DHK Baník Most női BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 18:45  Elverum Handbol–MOL-Pick Szeged férfi BL-csoportmérkőzés  (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila); Sport1 20:45 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András)