A magyarok elkerülték a halálcsoportot a női EHF-kupában • SportTV

A magyarok elkerülték a halálcsoportot a női EHF-kupában

2019. 11. 21. 11:40    
Olvasási idő: < 1 perc

Bécsben megtartották a női EHF-kupa csoportkörének sorsolását, a Siófok, az Érd és a DVSC-Schaeffler sem panaszkodhat.

Bécsben, az EHF központjában elkészítették a női EHF-kupa csoportkörének sorsolását. A közreműködők között ott volt Bitter Miklós, a címvédő Siófok KC technikai igazgatója, és az eredmény láttán rá aztán tényleg nem igazán lehet panasza senkinek. Merthogy a legrázósabb utazást, az oroszországi Togliattiba való túrát a Siófokon túl a DVSC-Schaeffler és az Érd is elkerülte, ráadásul egyikük sem került teljesíthetetlennek tűnő négyesbe.

A Siófok az előző kiíráshoz hasonlóan kapott dán csoportellenfelet (csak most a Köbenhavnt, nem pedig az Ikastot), mellette a BL-ből áteső Podravka Koprivnicát és a román Magura Cisnadiét sodorta útjába a sors a B-csoportban. „Igazán színes csoport lesz a miénk, nagy csaták várnak ránk, de a legjobbakat remélem. Hogy mi lennénk a favoritok? A sorozat ezen szakaszában ezt még nehéz megmondani. A Lada erős és kemény csapat, remélem, mi is vagyunk azon a szinten, de mellettünk ott van még az Odense és a másik két magyar csapat is” – mondta a sorsolást követően az EHF kérdésére Bitter Miklós.

Román (Corona Brasov) és dán (Odense) rivális jutott az Érdnek, is, ráadásul az északi gárdában ott lesz például régi győri ismerősünk, Nycke Groot is, a C-csoportot az ex BL-es Lublin teszi teljessé.

A csoportkörben újonc DVSC-Schaeffler az A-csoportba került, a BL-ben a Győrtől két nagy verést kapó Baník Most, a német Thüringer és az EHF-kupa selejtezőjének 3. fordulójában a Vácot búcsúztató Kastamonu társaságában.

A legnehezebb csoportnak a D tűnik, itt a német Bietigheim, a dán Ikast, az orosz Lada és a norvég Storhamar gyilkolja majd egymást.

A csoportkör január 4-5-én kezdődik, az első fordulóban Kastamonu-DVSC-Schaeffler, Siófok-Köbenhavn és Érd-Odense mérkőzést rendeznek.