Gólok, győzelmek, nézők: az ETO mindenütt király! • SportTV

Gólok, győzelmek, nézők: az ETO mindenütt király!

2019. 11. 22. 11:04    
Olvasási idő: 2 perc

Az Európai Kézilabda-szövetség hivatalos oldala a női Bajnokok Ligája csoportkörének befejezése után statisztikai összeállítást készített, amelynek több kategóriájában is a Győri Audi ETO a listavezető. A címvédőé többek között a legtöbb gól, a legjobb gólkülönbség és a legmagasab nézőszám is.

1 csapat zárta pont nélkül a csoportkört, a Lublin, ahogyan 1 csapat kezdi pont nélkül a középdöntőt, a Valcea.

2 együttes zárta százszázalékosan az „alapszakaszt”, a Győri Audi ETO KC és a Brest. Rajtuk kívül a Metz maradt még veretlen, de az előző idény negyedik helyezettjének mérlegében két döntetlen is szerepel.

3 nemzet, a magyar (Győr, FTC-Rail Cargo Hungaria), a francia (Brest, Metz) és a román (CSM Bucuresti, Valcea) képviselteti magát 2 csapattal a középdöntőben.

4 egykori győztes, a Győr, a CSM Bucuresti, a Buducsnoszt és a Ljubljana maradt állva a következő felvonásra.

9 csapatnak az előző szezon után az idén is sikerült kiharcolnia a csoportkörből való továbbjutást: a Győr, a Ferencváros, a Rosztov, a Vipers, a Metz, a Buducsnoszt, a Bucuresti, a Ljubljana és a Brest is ott lesz a tavaszi folytatásban.

10 csoportmeccs is az egyik fél legalább 10 gólos győzelmét hozta (ebből háromért a Győr a „felelős”), az előző két évadban ez a szám csak 7-7 volt.

18 csoportmérkőzésen is legalább 60 gól született, ami ugrásszerű növekedést mutat, hiszen a 2017–2018-as évadban még csak 5, az előző idényben pedig 12 ilyen találkozó volt.

25 gól volt a legnagyobb különbség két csapat között, az ETO 46–21-re verte meg a BL-újonc Baník Mostot. A BL története során ez volt a második legfölényesebb győzelem, a csúcs a Ferencváros nevéhez fűződik, amely 1997-ben a görög Artaszt 26 góllal, 42–16-ra ütötte ki.

49 góllal Jovanka Radicsevics (Buducsnoszt) lett az alapszakasz gólkirálya, a legjobb magyar játékos, Klujber Katrin (FTC) 40 góllal a harmadik helyen áll.

+69-es gólkülönbséggel tudta le a csoportkört a Győr, amivel a legjobb volt az egész mezőnyben.

131 kapott góllal az CSM Bucuresti mutatja fel az első szakasz legjobb védelmét, megelőzve a Rosztovot (143) és a Győrt (147).

216 lőtt góllal az ETO büszkélkedhet a legjobb támadójátékkal, rajta kívül csak a Brest (201) jutott még 200 gól fölé.

5250 nézővel a Győri Audi ETO–Krim Ljubljana mérkőzés hozta a csoportkör nézőcsúcsát.

15 556 néző látta a Győr három hazai mérkőzését, ami átlagban 5185 nézőt jelent, mindkettő természetesen első helyet ér. A női BL-meccsek közül három hozott 5000 feletti nézőszámot: a címvédő három hazai összecsapása.

A Sport TV élőben követi nyomon a kézilabda BL 2019–2020-as idényét.