Kötelező házi feladat a BVB-nek • SportTV

Kötelező házi feladat a BVB-nek

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 22. 14:51    
Olvasási idő: < 1 perc

A sokszereplős bajnoki versenyfutás egyik kulcscsapata, a Dortmund ezúttal péntek estére kapott beosztást a Bundesligában. A feladat adva van: a sereghajtó Paderborn ellen mindenképpen otthon kell tartani mindhárom bajnoki pontot a Signal Iduna Parkban.

Emlékkép négy és fél esztendővel ezelőttről: a világbajnok Mats Hummels első dortmundi korszakában küzd a pederborni Koccsal a 2014 áprilisi, 3-0-s ,eccsen a Signal Iduna Patkban (Fotó: Getty Images)

A két klub együttes története nyúlfarknyi, mindössze három mérkőzést tartalmaz, időben ezek egy naptári éven belül zajlottak le. A 2014–15-ös idényben – a Paderborn első, egyéves Bundesliga-periódusában a „nyitó meccsen” a kiscsapat otthonában 2–2-re végeztek, az áprilisi „visszavágón” 3–0-s dortmundi siker született. Ősszel, októberben ismét a BVB volt a házigazda (addigra a Paderborn egyidényes átszálló után már ismét a másodosztályban vitézkedett),  s akkor már nagy különbség alakult ki a 2. fordulós DFB-kupameccsen: 7–1-re győzött a Borussia. Az akkori BVB-kezdőből Bürki, Hummels (újra!), Schmelzer és Weigl, a csereként beállókból meg Piszczek tagja ma is a keretnek, a paderborni vesztesek közül senkisem maradt hírmondónak.

Ami a kezdőcsapatokat illeti. Schulz még mindig küszködik a térdével, könnyen lehet, hogy Guerreiro kezd a védelem bal oldalán. Kérdés, Favre mennyit változat pluszban a Münchenben két hete meglepően gyámoltalan alakulatán.

A vendégeknél Steffen Baumgart edző azon vacillál, megmaradjon a 4-3-3-as felállásnál vagy térjen vissza a 4-4-2-re. Kérdés, Jans kezdhet-e, hiszen a válogatott másfél hétben a luxemburgi nemzeti csapatnál volt és viszonylag későn csatlakozott az együtteshez. A négy támadó, Oliveira Souza, Antwi-Adjei, Mamba és Zolinski közül kerül ki a támadó trió vagy duó, attól függően, a mester melyik felállítási variációt részesíti előnyben.0-s találkozón a Signal Iduna Őarkban (Fotó: Getty Images)

BUNDESLIGA, 12. forduló. Sport1 20:30  BV Borussia Dortmund–SC Paderborn 07  (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Takács Rita, szakkommentátor: Várhidi Péter)