Celjében is: folytassa, Szeged! • SportTV

Celjében is: folytassa, Szeged!

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 24. 03:52    
Olvasási idő: 2 perc

Mivel a nők befejezték idei BL-szerepelésüket és EHF-kupa-selejtezőiket is , csak a férfiak maradtak az európai kupasz0npadon. Magyar szereplőnek meg vasárnapra csupán a Szeged, amelynek celjei vendégjátékáról persze nem maradhatunk le. S hogy a kézilabdarajongók ne érezzék olyan „egykének” a napot, mellé (elé) csapunk egy vérbeli Bundesliga-rangadót is. A kézis napvége pedig – mint minden vasárnap – a Harmadik Félidőé, amelyben persze a BL mellett szóba kerülnek a magyar csapatok EHF-kupamérkőzései is.

Dmitrij Zsitnyikov, a szegediek meghatározó játékosa is lehet Szlovéniában (Fotó: MTI/Bús Csaba)

KIEL­–MAGDEBURG  (Bundesliga)

Európai kötelezettségei miatt a Kiel elég sokat halasztott a hazai bajnokságban, a meuzőny nagy része már a 14. mérkőzését is lejátszotta, a THW még csak 11-nél tart. A vesztett pontok tekintetében vezet is, de hát az elmaradt mérkőzéseket előbb-utóbb be kell pótolni és az élen állók behozásához és/vagy megelőzéséhez meg is kell nyerni őket.

Mindenesetre a kieliek most a „normál” 14. fordulós feladatukat teljesítik a Leipzig fogadásával.

A DHfK pillanatnyilag a táblázat 8. helyét foglalja el, 8–5-ös győzelem-vereség mutatóval.

A német kézilabda egyik legendája, az exmagdeburgi játékos Stefan Kretzschmar jelenleg a lipcseiek szakvezetője így fogalmazott:. „Az elmúlt öt évben mindent megtettünk azért, hogy az ötödik ligás klubból stabil és megalapozott Bundesliga-csapat legyen” – mondta az egykori sztárjátékos, ma edző, aki a szociális médiában jelentette be, hogy nemsokára elfoglalja a Füchse Berlin sportigazgatói székét. A lipcsei klub vezérigazgatója, Karsten Günther még tovább is ment az egykori balszélsőnél: „Még nem értük el távlati céljainkat. Nagyon sokat akarunk, és el is érhetjük, tehát Stefan kiváló alapokat teremtett nekünk.”
A Lipcse azért vendégként jóval halványabb, mint otthon. Öt kiszállásból mindössze kettőt nyert meg, két nála gyengébben álló csapat, a Minden és a Melsungen otthonából tudta elhozni a két pontot.

A Kiel viszont mind a hat hazai meccsét megnyerte a szezonban, legutóbb a listavezető Hannovert 9 gólos vereséggel küldte haza. (Igaz, a BL-ben négy hazai meccséből csak egyet tudott megnyerni, de ott idegenben brillírozik, mind a négy idegenbeli meccsét megnyerte a legrangosabb sorozatban.

A két csapat 2012 óta vívott 11 tétmérkőzéséből (8 bajnoki, 3 kupa) a Lipcse csupán egyetlenegyszer győzött.

Summa summárum, bármilyen elszántan is készül a DhfK, aligha szakad meg e kieliek remek hazai bajnoki sorozata.

CELJE–SZEGED

Jonas Källman szoros védekezésére is szükség lesz a celjei mérkőzésen (Fotó: MTI/Bús Csaba)

A két együttes szegedi találkozóhát hét góllal nyerte meg a MOL-Pick (31–24), félidőbeli döntetlen állás után. Az a vereslg volt a szlovén bajnok legutóbbi kudarca a BL-ben, azóta sorozatban öt győzelmet aratott, a beleértve a horvát bajnok Zágráb oda-vissza legyőzését is.

A Suzeged viszon nem vesz0tett meccset szeptember 22., a PSG elleni párizsi vereség óta. Azóta Carlos Pastor tanítványai 13 mérkőzést játszottak le a BL-ben és a bajnokságban, s őrzik a veretlenségüket.

A korábban a Bajnokok Ligája góllövőlistáját is vezető Bojan Radovojevics most 45 gólnál jár, ezzel 9. a sorozat összevont listáján, a szlovénok legeredményesebbje, a celjeiek legjobbja, Josip Saric eddig 41-szer talált a kapuba  a csúcskupában a szeptemberi rajt óta

„Nem szabad egyetlen percre sem kihagyni a szlovén csapat ellen – nyilatkozta az elindulás előtt Juan Carlos Pastor vezetőedző a szegedi klubhonlapnak –, mert minden hibát gyors góllal büntetnek. Számomra örömteli volt az Elverum-meccs után, ahogyan Dabason nyertünk. Jól kezdtünk, komolyan vettük a találkozót. Továbbra is a következő feladatra koncentrálunk, így most a vasárnapi mérkőzésre, ez a mi filozófiánk, mindig ezt követjük. Nem számolgatunk. Jó látni a szurkolóinkat, akik külföldre is elkísérnek bennünket. Hatalmas támogatást kapunk tőlük. Apróbb sérülések azért zavarták a munkánkat, de felkészültünk, és győztesen szeretnénk hazatérni.”

Ha a Pick győz ismét, vagy marad a harmadik helyen az A-csoportban, vagy ha a PSG botlik Aalborgban, a második helyre is előreléphet, egy pontnyira megközelítve  a szombaton a Flensburg elleni rangadót jobb második félidejével 31–27-re megnyerő Barca mögé.

Kapcsolódó

Celje–Szeged örökmérleg

Összesen: 9 mérkőzés, 2 Celje-siker, 1 döntetlen, 6 Szeged-győzelem, 221–244-es gólkülönbség. Celjében: 4–1–1–2 / 101–103
Az első mérkőzésen: Celje Pivovarna Lasko–SC Pick Szeged 23–23 (11–10), Celje, 2004.12. 4., BL-nyolcaddöntő
A legutóbbi mérkőzésen: MOL-Pick Szeged–RK Celje Pivovarna Lasko 31­­–24 (14–14), Szeged, 2019. 11. 3., BL-csoportmérkőzés

FÉRFI KÉZILABDA. Sport2 13:30  THW Kiel–DHfK Leipzig Bundesliga-bajnoki mérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila); Sport1 16:45  RK Pivovarna Lasko Celje­–MOL-Pick Szeged BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Juhász István); Sport1 18:45  Harmadik Félidú kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András)