Szupersztárok mindkét helyszínen

Rochy Zoltán avatar Rochy Zoltán 2019. 02. 27. 08:52     perc

Szerdán folytatjuk közvetítéssorozatunkat a két 500-as ATP-tornáról, Dubajból és Acapulcóból. Előbbin pályára lép Fucsovics Márton és Roger Federer és Nisikori Kej, Acapulcóban Rafa Nadal és Sascha Zverev is..

Roger Federer az éltala már jtzor legyőzött Fernando Verdascóval játszik Dubajban a negyeddöntőért (Fotó: Getty Images)

DUBAJBAN

a centerpálya első mérkőzésén az első kiemelt Nisikori Kej (a világranglistán: 6.) játszik a lengyel Hubert Hurkacz (vlr.: 77.) ellen. A két játékos még sosem játszott egymással, minden tényrzpő az ázsiai bajnok mellett szól. A következő párban a centeren Gael Monfils (vlr.: 23.) és Markosz Bagdatisz (vlr.: 123.) csap össze, de ha tárgyalásaink sikerrel járnak, mi a 2. pályáról Fucsovics Marci (vlr.: 35.) mérkőzését közvetítjük a Raonic-verő Jan-Lennard Struff (54.) ellen. Éljátékosunk most először csap össze a nála egy évvel idősebb német teniszezővel, aki nemcsak Raonicot tudta már legyőzni, tavaly például Berdych és Cilic ellen is győztesen hagyta el a pályát. A harmadik találkozót a központi pályán nem előbb mint délután 4-kor Roger Federer (vlr.: 7.)  játssza a nála csupán két évvel fiatalabb, 35 esztendős Fernando Verdascóval (vlr.. 32.), akit 2005 és 2015 között féltucat mérkőzésük mindegyikén legyőzött. A legutóbbi, négy évvel ezelőtti csatájukat éppen Dubajban vívták, ezen ugyanebben a fázisban  6:4, 6:3-ra nyert a svájci maestro.
A nap záró mérkőzése a 6. kiemelt Borna Coricé (vlr.. 18.), akinek az ifjúság nevében egy másik veterán, Tomás Berdych (vlr.: 88.) ellen kellene bizonyítania. Kettejük összmérlege eddig abszolút a cseh fölényét mutatja: három csörtéjük mindegyikét megnyerte, igaz, a meccstrióra még 2015–2016-ban került sor.

ACAPULCÓBAN

a szokásos éjjel 1-es időpontban kezdünk, Stan Wawrinkával (vlr.:42.) és a 7. kiemelt Steve Johnsonnal (vlr.. 36.). Ők 2–1-re állnak egymással, eddig csak nagy tornákon küzdöttek meg.  2015-ben a Roland Garroson, két évre rá az ausztrál openen a svájci, tavaly a római mestertornán az amerikai bizonyult jobbnak, egyformán szettveszteslg nélkül. A középső meccsen az első kiemelt Rafa Nadal (vlr.. 2.) csap öszsze a zseniális képességekkel megáldott, de hebehurgya ausztrál Nick Kyrgiosszal (vlr.: 72.), akitől már kétszer is kikapott, igaz, háromszor mg legyőzte. A magyar idő szerint hajnali-kora reggeli meccsen ismét a szabad kártyás, korábbi négyszeres itteni bajnok David Ferrer (vlr.: 145.) játszik a 2. kiemelt Alexander Zverevvel (vlr.: 3.). Ők is ötször játszottak eddig, az első kettőt a veterán spanyol, az utóbbi hármat az ifjú német nyerte meg.

ATP 500-ES TENISZTORNÁK. Sport2 11:00  Dubaj, 2. forduló (kommentátor: Kaplár F. József); Sport2 1:00   Acapulco, 2. forduló (kommentátor: Haraszti Ádám)