Kiemeltek negyeddöntői Lyonból • SportTV

Kiemeltek negyeddöntői Lyonból

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 23. 07:17     perc

A legfiatalabb ATP 250-es versenyek egyike az Open Parc Auvergne-Rhone-Alpes, a lyoni 250-es torna. Mindössze harmadik kiírását éli, de a bajnokok rövid listája tiszteletet parancsoló. Tavalyelőtt Jo-Wilfried Tonga. Tavaly Dominic Thiem győzött, előbbi most is ott van a negyeddöntőben. Mi pénteken a második és a harmadik kiemelt mérkőzését mutatjuk a Sport2-n.

Bnoit Paire-nek egy évziteddel fiatalabb riválissal kekk megküzdenie Lyonban (Fotó: Getty Images)

Az első negyeddöntőt az amerikai Taylor Fritz (a világranglistán 46.) játssza a második kiemelt spanyol Roberto Bautista Aguttal (vlr.: 21.). Fritz az első körben a cseh Jíri Veselyt győzte le két nagyon szoros szettben (7:5. 7:6), majd Richard Gasquet ellen játék nélkül jutott a legjobb nyolcba. A spanyol kiemeltként a második körben kezdett, a fiatal francia Moutet ellen csak óriási küzdelemben – döntő szett, tie-break, 12-10 – érte el a negyeddöntőt. A két játékos korábban kétszer játszott egymással, mindkétszer, 2016-ban a sanghaji mestertornán és tavalyelőtt a winston-salemi negyeddöntőben – egyaránt kemény pályán – Bautista Agut győzött, szettveszteség nélkül.
A másik mérkőzés esélyei kiegyenlítettebbek, közelebb áll egymáshoz a két játékos. Az „örök ígéret”, Benoit Paire (vlr.: 51.) küzd meg Denis Shapovalovval (vlr.: 23.), a harmadik kiemelttel, aki szabad kártyával indult a viadalon. A 30 éves francia és a húszesztendős kanadai eddig kétszer találkozott a touron, mindkétszer tavaly, mindkétszer a lyoninál rangosabb tornán. Salakon a madridi 1000-esen Shapovalov győzött három játszmában, füvön Wimbledonban viszont Paire nyert négy szettben úgy, hogy az elsőt 6:0-ra vesztette el…

ATP 250-es torna, Lyon. Sport2 11:00 negyeddöntő mérkőzések (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)