Megtörni a belorusz „átkot” • SportTV

Megtörni a belorusz „átkot”

2021. 05. 29. 11:59    
Olvasási idő: < 1 perc

Szombaton Prágában női röplabda-válogatottunk Fehéroroszországgal játszik az Arany Európa-liga C-csoportjában.

Női válogatottunk második győzelmért lép pályára Prágában (Fotó: hunvolley.info)

A fehérorosz együttes késve érkezett a prágai minitornára, emiatt a  pénteki nyitónapon csak egyetlene mérkőzést lehetett lejátszani. Ezen a magyar válogatott hatalmas, 140 perces küzdelemben 3:2-es győzelmet aratott a horvát együttes ellen.
A szombati napon először a csehek lépnek a pályára a horvátok ellen, majd az esti programban kerül sor a magyar–belorusz  meccsre. A két csapat eddigi öt összecsapását, 2004 óta mindig a fehéroroszok nyerték meg. Az első négyet játszmaveszteség  nélkül,  valamennyi Európa-bajnoki selejtező volt. A legutóbbit azonban csak 3:2-re veszítette el csapatunk, ez tét nélküli, felkészülési mérkőzés volt Minszkben, négy évvel ezelőtt.
Az Európa-ligát évente rendezik meg, a tavalyi – mint annyi más sportesemény – a világjárvány miatt elmaradt. Az előző kiírást a mostani házigazda csehek nyerték meg és a mieink által legyőzött horvát együttes végzett a 2. helyen. Ebben a ki0rásban két négyes tornát rendeznek minden csoportban. Az első játsszák most a cseh fővárosban és a belorusz események miatt a másodikra is ott kerül majd sor a jövő héten. (Eredetileg Fehéroroszországban lett volna, de az ottani események miatt változtattak a helyszínen.) A három csoportgyőztes és a rendező alkotja majd a négyes döntő mezőnyét, ezt a tornát Bulgáriában rendezik majd.
A magyar együttes vasárnap a rendező csehekkel játszik majd, azt a mérkőzést is 19 órai kezdettel közvetítjük majd.

A magyar együttes vasárnap a rendező csehekkel játszik majd, azt a mérkőzést is 19 órai kezdettel közvetítjük majd.

NŐI ARANY EURÓPA-LIGA. Sport2  19:00  Magyarország–Fehéroroszország (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Nyári Sándor)