Vigaszbronzra hajt a Győri ETO • SportTV

Vigaszbronzra hajt a Győri ETO

2021. 05. 30. 08:30    
Olvasási idő: 2 perc

Egymást követő ötödik alkalommal márnem sikerült az ETO-nak bejutni a fináléba, sőt 55 veretlen meccs után megszakadt a győriek fantasztikus sorozata is a BL-ben. A fájdalmas realitás tehát: először a négyes döntők históriájában a bronzért kell megharcolnia a magyar rekordbajnoknak, az aranyról francia–norvég összecsapás dönt a Sportarénában.

Estelle Nze Minko góljaira is nagy szükség lenne aa bronz megszerzésérez (Fotó: gyorietokc.hu)

GYŐR–CSZKA

A győriek a csoportkörben a négy döntetlenjük közül kettőt a Brest ellen játszottak, egyet pedig az újonc CSZKA Moszkva ellen. A moszkvai fővárosban született a remi, ám a visszavágón Győrben, a csoportelsőségért vívott csatát biztosan megnyerték a győriek, méghozzá 7 góllal.
Ennek a meccsnek az előzményei persze mások, akkor a Győr volt felfelé menő ágban, most viszont két letört együttes játszik, mint minden harmadik helyért menő találkozón. Ha másért nem, az elsősorban a győriek miatt kilátogató közönség miatt kell Görbiczéknek mindent megtenniük, hogy a bronzérmet megszerezzék.
Persze a CSZKA is szívesen „bronzba vonná” újoncévét.
Mivel Görbicz Anita, Eduarda Amorim, Beatrice Edwige és Puhalak Szidónia  is búcsúmérkőzését játssza a Bajnokok Ligájában, érzelmekben gazdag mérkőzésre számíthatunk a Papp László Sportarénában.

BREST–VIPERS


Valle Ragnhild Dahl (b) és Emilie Hegh Arntzen boldogan ölelkezik a CSZKA elleni diadal után. Lesz-e hasonló Vipers-boldogság a döntőt követően is? (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Norvég győztese volt már a serlegnek (Larvik), francia még sosem.  A Brest Bretagne tehát az amúgy válogatott szinten már vb-t és Eb-t is nyerő franciák első BL-elsőségét is célba veszi, persze nemzetközi csapattal. Hogy mást ne mondjunk, a szlovén Ana Gros, aki már a 120 gólos határt is átlépte az idényben, mint a sorozat szuverén gólkirálynője, de olyan délszláv menők is, mint a horvát Petra Martinovic kapus, vagy a montenegrói Djurdjina Jaukovic vagy a szerb Szladjana Pop-Lazics, utóbbi kettő fontos gólokat is szerzett az ETO elleni elődöntőben.
Persze, a másik oldalon is vannak a norvég klasszisokon (szintén világ- és Európa-bajnokok, no meg olimpiai aranyérmesek) kívül légiósok is, igaz sokkal kevesebben. Viszont a csapat egyre kompaktabb, a sok idegenbeli playoffgyőzelem során taktikailag is egyre többet mutatott, fizikailag viszont már a torna előtt a legerősebb csapatnak tartották a négyes mezőnyből.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, négyes döntő. Sport1 14:00  a torna felvezető műsora; Sport1 15:15 Győri Audi ETO KC– CSZKA Moszkva a 3. Helyért; Sport1 17:45  Brest Bretagne HC–Vipers Kristiansand döntő (mindhárom műsorban műsorvezető: Ágai Kis András és Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila, Deli Rita, Pigniczki Krisztina és Tóth Tímea, riporter: Fülöp Marcell és Szél Tamás Pál)