Megtörik-e Auger-Aliassime átka? • SportTV

Megtörik-e Auger-Aliassime átka?

2021. 06. 13. 08:49    
Olvasási idő: < 1 perc

A stuttgarti Mercedes-kupa 2021. évi döntőjét a 33. életévében lévő horvát Marin Cilic játssza a 20 esztendős francia-kanadai Felix Auger-Aliassime ellen.

A húszesztendős Roger Auger-Aliassime pályafutása 8. ATP-tornadöntőjében az első győzelmére hajt (Fotó: Getty Images)

A 33 más tekintetben is Cilic „száma”. A horvát éljátékos 33. ATP-tornadöntőjét játssza a sváb „fővárosban”, az eddigiekből 18–14 a győzelem-vereség mérlege. Ebből füves pályán négyszer szerepelt fináléban, mind a négyszer Londonban a Queens Club versenyén (Wimbledon előversenye), ebből kettőt megnyert, kettőt elvesztett.
Nála sokkal egysíkúbb sokkal fiatalabb, de a jelenlegi világranglistán nála 26 hellyel magasabban rangsorolt ellenfele döntős mérlege. Hét alkalommal vívott eddig ATP-finálét – és mind a hetet elveszítette! Füvön ez még csak a második döntője lesz, el első a legutóbbi stuttgarti versenyé volt tavalyelőtt (tavaly a világjárvány miatt nem rendezték meg a tornát), az olasz Matteo Berettini ellen 6:4, 7:6-ra vesztett, a második szett rövidítését 13-11-re bukta el.
A két versenyző korábban két ízben mérkőzött meg egymással, tavalyelőtt Párizsban a mestertornán csarnokban kemény pályán az első fordulóban három szettben (6:0, 3:6, 6:3), tavaly a washingtoni 500-as versenyen a nyolcaddöntőben, ugyancsak kemény pályán, de a szabadban két játszmában (6:3, 6:4) egyaránt a tapasztaltabb horvát játékos nyert.
A rutin tehát Cilic, a játékerő és a fiatalság lendülete AA sikerét sugallja – vélhetően jó kis döntő után veheti egy vadonat új Merci slusszkulcsát – ez a bónusz a 250 ATP-pont és a 53 280 dolláros csekk mellett – a győztes teniszező.

Sport1 12:00  ATP 250, Stuttgart, Marin Cilic–Felix Auger-Aliassime döntő (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert)