Magyar nap a Római centerpályáján • SportTV

Magyar nap a Római centerpályáján

2021. 07. 13. 10:30    
Olvasási idő: < 1 perc

A keddi napon a magyar játékosok szerepelnek zömmel a Hungarian GP WTA 250-es verseny Asbóth József-centerpályáján. Mindhárom versenyben lévő hazai versenyző erre a napra kapott besorolást a televíziós közvetítésre alkalmas főpályára.

Gélfi Dalma felnőttként is legyőzné moldovai-spanyol ellenfelét (Fotó: tennishungp.com)

Elsőként az olasz Elisabetta Cocciorettót (a világranglistán 112.) és Jani Réka-Lucát (vlr.: 186.) szólítják a centerpályára. Még nem játszottak korábban egymás ellen a WTA körversenyén. Réka-Lucának már van friss sikerélménye a Teniszakadémiáról, a tokiói olimpiára készülődve párjával, Babos Tímeával hétfőn könnyed, 6:2, 6:2-es győzelmet aratott a Drahota-Szabó Dorka, Udvardy Luca duó ellen a páros verseny első fordulójában.

A második pár játssza a főpálya egyetlen magyar nélküli mérkőzését, egy újabb olasz játékos, Martina Di Giuseppe (vlr.: 212.) mérkőzik meg az amerikai Danielle Collinsszal (3. kiemelt,  vlr.: 49.). Ők sem küzdöttek még meg korábban, a jelentős világranglistás különbség miatt a 27 éves, ellenfelénél három évvel ifjabb amerikai tűnik a sokkal esélyesebbnek.

A harmadik párban játszik élversenyzőnk, Babos Tímea (vlr.: 121.) a fehérorosz Alekszandra Szasznoviccsal (vlr.: 86., 6. kiemelt). A belorusz lány ellen lépett vissza Serena Williams Wimbledonban, aztán még ment két kört, és a 32 között esett ki, egy hektikus mérkőzésen a veterán Angelique Kerber ellen. Ami azt illeti, élversenyzőnk nincs valami nyerő formában egyesben, az idén összesen 7 mérkőzést nyert meg, azt sem mind WTA-tornán. Mindenesetre mérlege kedvező keddi ellenfelével szemben, három eddigi találkozójukból kettőt ő nyert meg.

A nap záró mérkőzésének is lesz magyar részese, Gálfi Dalma (vlr.: 176.) játszik a moldovai származású, de spanyol színekben versenyző Aliona Bolsovával (vlr.: 151.). Csak egy év különbség van köztük a magyar lány 22 esztendős, ellenfele 23. Korábban junior korukban találkoztak egyszer, akkor Gálfi győzött.

HUNGARIAN GRAND PRIX. Sport2 11:00  Az első forduló egyes mérkőzései  (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert)