Külföldi kiemeltek napja • SportTV

Külföldi kiemeltek napja

2021. 07. 14. 08:06    
Olvasási idő: < 1 perc

Kedden tele volt a centerpálya magyarokkal, a sérült Baboson kívül ketten tovább is jutottak. Szerdán viszont a külföldieken a sor az első számú versenyszínhelyen, a Római Teniszakadémián.

Putyinceva a hamburgi első fordulós kudarc után élkiemeltként a Római-parton javítana (Fotó: twitter.com)

Ez már a második forduló, a nyolcaddöntő, s egy dél-amerikai játékos mellett kelet-európaiak alkotják a centerpálya mezőnyét, két-két szerb és román mellett egy-egy ukrán, horvát és kazah.

A 11 órás kezdetkor a dél-amerikai, az argentin Paula Ormaechea (a világranglistán 255.) az egyik szerbbel, Ivana Jovoviccsal (vlr.: 338.) mérkőzik. A dél-amerikai lány a bolgár Tomovát verte meg simán az első körben (6:2, 6:3), a szerb hatalmas küzdelemben gyűrte le a román Cristiant (5:7, 7:6, 7:6). Korábban nem játszottak WTA-tornán.

A második mérkőzést a másik szerb, Olga Danilovics (vlr.: 164.) és a román Irina Bara (vlr.: 119.) vívja ellen, akivel négy éve már megmérkőzött egyszer. Azt a csatát a valenciai torna döntőjében hátrányból nyerte meg Bara, a döntő szettben 6:0-ra (!)

A harmadik mérkőzést a verseny 5. kiemeltje, a román Ana Bogdan (vlr.: 98) játssza az ukrán Katerina Kozlovával (vlr.: 154.). Ők egy-egy egyes és páros meccsen találkoztak, jó néhány éve. 2016-ban a mallorcai verseny selejtezőjében játszottak egyest, Bogdan 7:6, 6:0-ra nyert. Párosban még régebben, 2013-ban csaptak össze a karsi 2-es viadal nyolcaddöntőjében, azt a csatát Kozlova orosz partnerével Ivahnenkóval simán (6:4, 6:3) nyerte meg Bogdan és ugyancsak orosz partnere, Gabujeva ellen.

A nap záró csatájában láthatjuk a verseny első számú kiemeltjét, Julija Putyincevát (vlr.: 42.) a horvát Ana Konjuh (vlr.:  120.) ellen. A kazah játékos Wimbledonban a 3. fordulóban vérzett el két szettben a spanyol Badosa ellen, azóta megjárta Hamburgot is, ahol viszont az első fordulóban búcsúzott, a német színekben induló Andrea Petkovictól kapott ki két játszmában 2. kiemeltként rögtön az eső meccsén. (Ellenfele egyébként később a döntőig jutott el.)

HUNGARIAN GRAND PRIX. Sport2 11:00  a nyocaddöntőmérkőzései  (kommentátor: Kaplár F. József és Fazekas Erzséber, szakkommentátor: Köves Gábor és Machán Róbert)