Brit Open – spanyol nyerőeséllyel • SportTV

Brit Open – spanyol nyerőeséllyel

2021. 07. 15. 11:57    
Olvasási idő: < 1 perc

A golfsport legnagyobb hagyományú eseménye kerül a Sport1 képernyőjére csütörtök estétől: a The Open Championship, vagy csak The Open, esetleg British Open, a sportág Grand Slamjének egyik versenye.

Jon Rahm, akit a 149. British Open legesélyesebb versenyzőjének tartanak (Fotó: Getty Images)

A viadalt potom 161 esztendeje alapították, a skóciai Prestwick Club írta ki. Az azóta eltelt 16 évtizedben csak 1871-ben, a két világháború miatt 1915-től 1919-ig és 1940-től 1945-ig, valamint a pandémia miatt tavaly maradt el, azaz ez lesz a 149. (!) kiírása. Több sorozatba is beletartozik, az European Tourba, a PGA Tourba és a Japan Tourba is, de az észak-amerikai  pénzdíjas szériába, az USPGA-be nem. (Abban a héten is neves viadalt rendeznek, a John Deere Classicot.)
A világ legkiválóbb golfjátékosai „természetesen” ezt választották.

Többek közt a világranglista-vezető spanyol Jon Rahm Rodríguez is, akit a fogadóirodák a legesélyesebbnek tartanak. A Sporting News nevű lap szakelemzése szerint Jordan Spieth (amerikai), Rory McIlroy (északír, a viadal legutóbbi brit bajnoka 2014-ben) a következő három az esélylistán Dustin Johnson, Xavier Schauffele és Brooks Koepka, majd Justin Thomas. Kb.  a tízszeresét fizetnék a bukik a nagy Phil Mickelson győzelmére, az 51 éves szuperklasszis legutóbb 8 esztendeje nyert tornát.

A legutóbbi angol győzelmet 1972-ben, azaz egy év híján négy évtizede ünnepelhették a hazai rajongók a zseniális Nick Faldo révén.  A címvédő az ír Shane Lowry, aki természetesen most is ott lesz a 156 fős mezőnyben, amelyet különböző kritériumok alapján válogattak ki, hívtak meg, illetve szereztek jogot a részvételre.

GOLF. Sport1 17:00 British Open, 1. nap (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Király Levente)