Kazah–ukrán finálé Budapesten, amerikai siker Newportban? • SportTV

Kazah–ukrán finálé Budapesten, amerikai siker Newportban?

2021. 07. 18. 08:59    
Olvasási idő: < 1 perc

A Római-parton „exszovjet” döntőt rendeznek, Newportban viszont kiesett a nyegléskedő kazah élkiemelt, amerikai csillag van születőben. Vasárnap mindkét nembéli 250-es tornán döntőt játszanak.

Putyinceva második WSTA-sikerére készül a Római-parton (Fotó: wta.com)

Remekül helytállt az elődöntőben a Római-parton Gálfi Dalma, ám meg kkett hajolmi a nagyobb játékerő előtt, pedig Jelena Putyincevát (első kimelt, a világranglistán 42.) ápolni is kellett a döntő szettben. Egy másik ápolás viszont nem járt sikerrel, a második kiemelt Danielle Collins végül feladta a küzdelmet sérülés miatt az ukrán Anhelina Kalinina (vlr.: 95.) ellen. A két játékos korábban egyetlenegyszer mérkőzött meg, 7 éve az osprey-i torna selejtezőjében, akkor az orosz születésű, kazah teniszező szupertiebreakben 10-6-ra legyőzte ellenfelét. Azóta Putyinceva nyert már WTA-tornát (tavalyelőtt Nürnbergben salako) és veszített két döntőt Kvangcsouban és Szentpétervárott, utóbbin Babos korábbi páros partnere, Mladenovic ellen, emellett három negyeddöntőben is szerepelt Grand Slam-tornán. Ukrán ellenfele a múlt hónapban két ITF-tornát is nyert Franciaországban, ez lesz első WTA-fináléja.

Egy kontinenssel odébb a dél-afrikai Kevin Anderson, Wimbledon három évvel ezelőtti döntőse amerikaival csap össze. A mindössze 20 esztendős Jenson Brooksbynak korábban a Hall of Fame Open előtt mindössze négy ATP-mérkőzése volt, most éppen ennyit nyert ahhoz, hogy eljusson a döntőig. Nagy a teher rajta: a tornát, amely az amerikai füves pályás bajnokság egyben, az elmúlt 12 évben 8-szor hazai versenyző nyerte meg. Most nagyot „durranna” a kilencedik!

HUNGARIAN GRAND PRIX WTA 250-ES TORNA. Sport2 16:45  Putyinceva–Kalinins döntő  (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert).
HALL OF FAME ATP 250-ES TORNA, Sport2 22:30  K. Anderson–Brooksby döntő (felv., kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor)