Amikor 160-nal "robban" a fejen a baseball-labda • SportTV

Amikor 160-nal „robban” a fejen a baseball-labda

2021. 08. 18. 15:29    
Olvasási idő: < 1 perc

Kis híján tragédia történt a Chicago White Sox-Oakland Athletics mérkőzésen, midőn egy 160 km-h-val érkező labda fejen találta Chris Bassittet, a vendégcsapat dobóját.

Nem vagyunk biztosak benne, hogy bárki is szívesen odaállna egy 160 km/h-val érkező baseball-labda elé. Chris Bassittnek, az Oakland Athletics dobójának viszont ideje sem volt elkapnia a fejét, olyan sebesen történt minden. Dobott, Brian Goodwin, a Chicago White Sox játékosa ütött, a következő másodpercben pedig a nagy sebességgel érkező labda „felrobbant” Bassitt fején.

A pitcher összesett, és bár egy pillanatra sem veszítette el az eszméletét, percekbe telt, mire legalább egy golfkocsira fel tudták helyezni, és így kiszállították a pályáról. Az Athletics röviddel később a Twitter-oldalán jelezte, a dobó tudatánál van, majd a vezetőedző nyilatkozott is.

„Nem gondoljuk úgy, hogy a szemével problémái lesznek. Úgy érezte, alatta kapta telibe a labda. Bár öltéssel össze kellett varrni a sebet. Az esetleges törésekről egy nap múlva tudunk biztosat” – fogalmazott Bob Melvin.

A White Sox stábját is sokkolták az események. Tony La Russa mester szerint az egész meccs „egy sötét felhő árnyékába került”, míg a dobó Reynaldo Lopez így nyilatkozott: „Ha valaki ilyet lát, nagyon nehéz feldolgoznia. Dobóként tisztában kell lenni vele, hogy ilyen megtörténhet. Félelmetes érzés, hogy velem is. Akárhányszor történik egy ilyen, azt nagyon nehéz feldolgozni.”

Sokadlagos, de a mérkőzés a White Sox 9-0-s győzelmével ért véget.

A Sport TV élőben követi nyomon az MLB 2021-es idényét.