A makulátlan Sale makulátlan inningje • SportTV

A makulátlan Sale makulátlan inningje

2021. 08. 27. 16:56    
Olvasási idő: 1 perc

Chis Sale lett a baseball történetében a második olyan játékos, aki pályafutása során három makulátlan inninget is tudott dobni. A Boston Red Sox ászának mostani remeklését a Minnesota Twins ütői bánták.

Ahogy egyre inkább közelítünk a Sport TV történetének első teljes (mert ugye az első évad a pandémia miatt csonkára sikeredett) MLB-szezonja vége felé, úgy ismerkedhetünk meg újabb és újabb fogalmakkal. Amikhez adott esetben elképesztő teljesítmények köthetők. Most éppen a makulátlan inning kifejezés jött elő, ami azt jelenti, hogy

egy dobó egy inningben kizárólag strike-okat dobva, összesen pontosan kilenc dobást követően ejti ki a rivális csapat három ütőjét.

(Ebbe nem fér bele az sem, hogy egy dobóval szemben, 0-2 után akár csak egy foul ballt is befújjanak a bírók.)

Most éppen Chris Sale, a Boston Red Sox legjobb dobója hozott le egy abszolút hibátlan inninget, méghozzá a Minnesota Twins elleni 12-2-es siker alkalmával, a harmadik felvonásban. Sale a liga egyik legjobb dobója, de azért a mostani csak a kezdőként letudott harmadik mérkőzése volt a 2021-es idényben, hiszen

a Tommy John-műtétét követő felépülése nem csupán a komplett 2020-as évadot vette el a karrierjéből, hanem a mostani több mint felét is.

Viszont a visszatérése óta 3 győzelem és 0 vereség a mérlege, valamint ez a hibátlan inning. Sorrendben Nick Gordont, Andrelton Simmonst és Rob Refsnydert ejtette ki kizárólag strike-okkal.

„A visszatérésem óta talán ma működtek a legjobban a mozdulatsoraim. Úgy éreztem magam, mint amikor a baseball csúcsán voltam” – jelentette ki Sale. A Red Soy dobójának a mostani volt a harmadik makulátlan inningje (az előző kettőt 2019-ben, egy hónapon belül érte el, májusban a Baltimore Orioles, júniusban a Kansas City Royals ellen), amivel utolérte az MLB örökrangsorának élén Sandy Koufaxt, aki 1962 és 1964 között a Los Angeles Dodgersben érte el ugyanezt a bravúrt. (Az MLB ugyanakkor megjegyezte, hogy a dobóstatisztikák korábbi hiányos volta miatt elképzelhető, hogy más dobók is összehoztak több makulátlan inninget, csak arról nem készültek feljegyzések.)

A Sport TV élőben követi nyomon a 2021-es MLB-szezon eseményeit.