A Győr újra leckét adna a CSZKA-nak • SportTV

A Győr újra leckét adna a CSZKA-nak

2021. 09. 26. 11:52    
Olvasási idő: 2 perc

A két győzelemmel rajtoló, ötszörös BL-győztes győriek a legutóbbi alkalommal a védő Vipesrt győzték le otthon, vasárnap a legutóbbi bronzmeccsen legyőzött CSZKA ellen lépnek pályára. Előtte afféle kedvcsinálóul ugyanabból a csoportból a legutóbbi dán bajnokság alapszakaszának legjobbja, az Esbjerg fogadja a korábbi kétszeres BL-trófeabirtokos montenegrói rekordbajnokot.

Veronica Kristiansen nehéz meccset, de győzelmet vár az elő BL-bronzmeccs "visszavágójától" (Fotó: tomeout.com)

ESBJERG–BUDUCSNOSZT

Két egymást követő vereségével legrosszabb BL-startján van túl a Buducsnoszt, ennél rosszabbul – három vereséggel – csak a 2004–05-ös kiírásban startolt.
A montenegrói rekordbajnok egyetlen győzelemre van 150. BL-sikerétől – de már négy meccs óta, mert az előző idény utolsó két összecsapásán is alulmaradt.
Az Esbjerg csupán hármat nyert meg legutóbbi 9 hazai meccséből az elitligában, beleértve az utolsó pillanatokban 22–21-re megnyert CSM Bucuresti elleni csatát is már ebben a kiírásban. A dán együttes továbbra is nélkülözni kénytelen holland klasszisát, Estevana Polmant, aki térdműtétje utáni rehabilitációját végzi.
Az Esbjerg lőtte e legkevesebb gólt, 45-öt a két BL-csoport 16-os mezőnyéből.
A Buducsnoszt kapta a második legtöbb gólt, 63-at, csak a B-csoportos török Kasztamonu szedett be ennél kettővel többet.
A dánok norvég balátlövője, Kristina Breistöl nyilatkozta: „A Buducsnosztnak nagy múltja van a Bajnokok Ligájában. Most azonban kevesebb a sztárjátékosa, mint korábban, ám nagyon erős a küzdőszelleme, az utolsó pillanatig harcol a sikerért.”

GYŐRI AUDI ETO–CSZKA MOSZKVA

Mindkét együttes százszázalékos még a BL-ben: az ETO két skandináv riválisát, a Viperst és a Sävehofot múlta felül, a CSZKA egyszer játszott, akkor megverte a Kasztamonut.
A tavaly újonc CSZKA első meccsükön a csoportkörben 27–27-es döntetlent ért el az ötszörös BL-győztes Audi ETO ellen. Másik két találkozójukat viszont megnyerték a győriek, 31–24-re hazai csarnokukban, majd a négyes döntőben a bronzért 32–21-es nagy különbségű győzelmet arattak.
Veronica Kristiansen mondta a mérkőzésről: „Ezen a hétvégén az előző idény bronzmeccsének »újrajátszása« lesz. Sok minden változott azóta, ám az nem, hogy megint meg akarjuk nyerni a meccset. A CSZKA nagyon jó csapat, így nehéz meccs elé nézünk.”
Az elmúlt idény gólkirálya, Ana Gros 10 gólt szerzett bemutatkozó meccsén a CSZKA-ban, amúgy egy évtizeddel ezelőtt, 2010 és 2012 között az ETO játékosa is volt.
Mindkét csapat megnyerte legutóbbi bajnokiját, a Győr az Alba Fehérvárt 30–25-re győzte le, a CSZKA a Zvezda Zvenyigorodnál bizonyult jobbnak 35–27-re.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 13:45 Esbjerg Handball–Buducsnoszt BEMAX Podgorica–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:45 Győri Audi ETO–CSZKA Moszkva (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Moncz Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:30 Harmadik félidő kézilabdaműsor (műsorvezető: Petur András)