Walesi-angol este Wolverhamptonban • SportTV

Walesi-angol este Wolverhamptonban

2021. 11. 15. 19:50    
Olvasási idő: < 1 perc

Hétfőn a csoportkör harmadik fordulójának első nyolc mérkőzésével folytatódik a Grand Slam of Darts, az esztendő utolsó majorversenye a vb előtt. A két walesi szuperklasszis mellett egy harmadik honfitársuk is pályára lép, öt angol is versenyez este, a két házicsata közül az egyiken a háromszoros GSD-döntős mérkőzik az egyetlen aktív angol világbajnokkal, s meglehet, nem éri meg a nyolcaddöntőt…

Jonny Clayton lehet az egyik hatpontos továbbjutó (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A lebonyolítás szisztémája alapján vagy hibátlanok játszanak nyeretlenekkel, vagy 1 győzelmesek csapnak össze az utolsó körben, esetleg  4 pontosak 2 pontosakkal. A két walesi szupersztár mellett két angol, a 2018-as Cross és a „fekete ló”, Ryan Joyce pályázhat rá, hogy százszázalékosan fejezze be a csoportkört.
A mezőny egyetlen testvérpárja, az osztrák Rodriguez fivérek (egyikük a csapat-vb másidik duó tagjaként, a másik selejezőtornán került a mezőnybe) egyformán angol vetélytárssal játszanak ki-ki találkozót.
James Wade, a világrangsor negyedikje, a viadal egyetlen háromszoros nyeretlen finalistája ha megveri Crosst, bent marad, ha kikap, búcsúzik a versenytől, amelynek részvételi társrekordere Gary Andersonnal. Kérdés, melyikük éri meg a második fordulót.

Kapcsolódó

A GRAND SLAM OF DARTS HÉTFŐI PROGRAMJA

Chris Dobey (angol, 0 pont)–Ryan Joyce (angol, 4 p.), D-csoport
Gerwyn Price (walesi, 4 p.)–Martin Schindler (német, 0 p.), A-csoport
Boris Krcmar (horvát, 0 p.)–Jim Williams (walesi, 2 p.), C-csoport
James Wade (angol, 2 p.)–Rob Cross (angol, 4 p.), C-csoport
Bradley Brooks (angol, 2 p.)–Rusty-Jake Rodriguez (osztrák, 2 p.), B-csoport
Jonny Clayton (walesi, 4 p.)–Mervyn King (angol, 2 p.), B-csoport
Krzysztof Ratajski (lengyel, 2 p.)–Nathan Rafferty (északír, 2 p.), A-csoport
Stephen Bunting (angol, 2 p.)–Rowby-John Rodriguez (osztrák, 2 p.), D-csoport

GRAND SLAM OF DARTS, Wolverhampton. Sport2 20:00 a harmadik forduló mérkózései az A-D csoportban (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)