Sherrocknak elege lett a megkülönböztetésből • SportTV

Sherrocknak elege lett a megkülönböztetésből

2021. 12. 12. 07:57    
Olvasási idő: < 1 perc

A szerdán kezdődő PDC-világbajnokság elején a szervezők főszerepet szánnak Fallon Sherrocknak, aki viszont nem szeretné, ha vele kapcsolatban csak azt emelnék ki, nőként próbál boldogulni a férfiak sportjában. Merthogy a PDC-é nyílt sorozat.

Fallon Sherrocknak elege lett abból, hogy a dartsban való szerepét arra redukálják, hogy nőként felkavarja az állóvizet a sportágban. „Profi dartsjátékos vagyok, nem pedig valami különlegesség. Mindenki számára nyitott dartsrendezvényeken veszek részt, nem pedig egy férfiak számára tartott eseményen nőként” – mondta a 27 éves angol játékos a DPA hírügynökségnek.

Sherrock két évvel ezelőtt keltett feltűnést azzal, hogy világbajnokságon először nyert nőként férfi ellen (Ted Evetts, majd Mensur Suljovic volt az áldozata, mielőtt kikapott volna Chris Dobeytól), az idén pedig a Grand Slam of Dartson lett elődöntős (többek között megint a Suljovic elleni sikerének köszönhetően). A legutóbbi vb-re nem tudott kijutni, most viszont ott lesz az Alexandra Palace-ban.

„Nagyon örülök, hogy ismét itt lehetek. Csalódott voltam, amiért legutóbb hajszállal elszalasztottam a kvalifikációt. Most viszont jól ment a nők számára kiírt selejtezőn. Már alig várom a rajtot” – jelentette ki a Queen of the Palace, aki a nyitányon Steve Beatonnal találkozik, méghozzá a vasárnap (december 19.) esti programban.

A Sport TV élőben követi nyomon a PDC-dartsvilágbajnokságot.