Szidták Skóciát, beindította és bedobta a 9 nyilast! • SportTV

Szidták Skóciát, beindította és bedobta a 9 nyilast!

2021. 12. 18. 10:41    
Olvasási idő: 2 perc

A 25 éves William Borland szállította a PDC-világbajnokság első szenzációját, miután a Bradley Brooks elleni első fordulós mérkőzésén a döntő szett döntő legjében kilencnyilast dobott.

„Mindenki azt énekelte, hogy »Skóciát mindenhol megverik, bárhová is megy«, és ez valahogy beindított. Bradley remekül játszott, de az is igaz, időnként mindketten küzdöttünk. A közönség mindig boldog, ha kilencnyilast lát. Az pedig hihetetlen, hogy a világ legnagyobb színpadán dobtam meg.”

William Borland így kommentálta, hogy csaknem egy évvel James Wade Stephen Bunting elleni bravúrja után ő is kilencnyilast dobott a PDC-világbajnokságon, a sorozat történetében 11. alkalommal. Viszont abban ő az abszolút első – és nem csupán a vb-ken, hanem a PDC-tornák történetében is –, hogy televíziós viadalon zárt le tökéletes leggel egy meccset. Korábban csak nem tévés mérkőzéseken sikerült ez a bravúr, a skót az első, akinek ez így összejött. Ráadásul a döntő szett döntő legjében. Ami pedig már tényleg csak a ráadás, hogy Borlandnek ezzel a sikerrel meglett a jövő évi Pro Tour Cardja is.

Mindettől függetlenül Borland aligha volt azok között, akire bárki is fogadott volna, hogy kilencnyilast dob az Ally Pallyben. Jóllehet BDO- és PDC-eseményeken is megfordult, eget verő eredménye nem volt. A PDC Youth vb-n a negyeddöntő jelentette a számára a csúcsot, míg a két nagy szervezet főbb tornáin a nyolcaddöntő. A profi szövetségnél is csak harmadik nekifutásra szerzett Pro Tour Cardot, méghozzá 2020 januárjában. Annak a „szavatossága” a világbajnokság után járt volna le…

Major tornán a legtöbb meccset, hármat a 2020-as UK Openen nyerte meg, akkor Andrew Davidson, Danny van Trijp és Mike De Decker legyőzésével a legjobb 64-ig jutott, ahol Klaasen megállította. Ugyanakkor nekünk, magyaroknak testközeli élményünk lehet róla, hiszen indult a 2021-es Hungarian Darts Trophyn. A Papp László Sportarénában nem csupán megnyerte az első meccsét a European Touron (Johan Engströmöt verte meg), de a következő körben még Mensur Suljovicot is legyőzte, mielőtt családi okok miatt visszalépett volna a Peter Wright elleni elődöntőtől.

A vesztes, egyébként szintén remeklő Brooks legfeljebb azzal vigasztalódhatott, hogy eddig – Gerwyn Price-szal holtversenyben – az övé a legjobb szettátlag a tornán.

A Sport TV élőben követi nyomon a PDC-vb eseményeit.