Kettős „dán lecke” női BL-cspatainknak • SportTV

Kettős „dán lecke” női BL-cspatainknak

2022. 01. 23. 13:58    
Olvasási idő: 2 perc

Jó lenne a második meccsen is pontot vagy pontokat Dániában (Fotó: fradi.hu)

ESBJERG–FTC

Az Esbjerg legjobb veretlen szériáját futja a BL-ben, hat győzelem mellett csak egyszer ikszelt, éppen a Fradi ellen Érden. Hat covidosa miatt a dán csapatnak halasztania kellett a 10. fordulóban a Podravka ellen. Ez lesza dán együttes 50. Bl-meccse, győzelem esetén a 24. csapat az elitkupában, amely eléri a 25. győzelmét. Az Esbjerg minden tétmérkőzést tekintve 19-es veretlen sorozatban van, legutóbb a dán bajnokságban szerdán a Holstebrót verte meg 34–31-re dán bajnokságban, legutóbb a Brest-Bretagne-tól kapott ki a BL-ben tavaly szeptember 18-án. A két csapat örökmérlege egyensúlyban áll (ld. keretes statisztika). Az Esbjerg edzőjének, Mette Tranborgnak a nyilatkozata: „A lehetőség, hogy győzelemmel a csoport második helyén maradhatunk, roppant nagy motivációt jelent a számunkra.”

„A vasárnapi visszavágó előtt számos kérdés megválaszolatlan még: például, hogy melyik csapatot viselte meg jobban a betegség, hogy a meccsek hiánya pozitívan vagy negatívan hat-e a mieinkre, vagy, hogy ezúttal melyik vezetőedzőnek sikerül jobban meglepnie a másikat. És ezek ismeretében már azt is tudhatjuk majd, hogy ki nyeri a következő sakkpartit – ha egyáltalán megnyeri valaki” – foglalta össze az esélyeket az FTC honlapja, a fradi.hu.

Kapcsolódó

ESBJERG–FTC kupamúlt

Összesen: 5 mérkőzés–2  Esbjerg-győzelem–1 döntetlen–2 FTC-siker / 139–137-es gólkülönbség. Esbjergben: 2–1–0–1 / 50–51.
A legelső mérkőzés: Team Esbjerg–FTC-Rail Cargo Hungaria 29–27 (13–13), Esbjerg, 2020. 2. 2., BL középdöntő csoportmérkőzés. A legutóbbi mérkőzés: FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg 31–31 (16–16), Érd, 2021. 10. 16., BL-csoportmérkőzés.

GYŐR–ODENSE

Tizenegyedik BL-csoportmeccse előtt áll az Audi ETO, s könnyen lehet, hogy ez lesz a 11. győzelme is. Szerdán a Győr ismét túllépte a 40 gólos határt a Krim ellen, tizedik győzelmét aratva a sorozatban. Az Odense szinten a szlován bajnok ellen játszotta legutóbbi BL-meccsét, amelyet 24–19-re nyert meg Ljubljanában. A csoportban 4. dánok 11 pontjukból nyolcat idegenben szereztek meg. Öt házon kívüli mérkőzésükből négyet megnyertek, az ötödiket Kistiansandban elvesztették. A Győr legutóbbi öt Odense elleni meccséből négyet megnyert, beleértve az őszi dániai 21–16-os sikert is. Az európai szövetség honlapja mindkét csapatból megszólaltatott egy-egy játékost és a két edzőt is.
Maren Aardahl, a dánok beállósa: „A Győr veretlen eddig a BL-ben, ez mindent elárul játékosai képességeiről. Klasszisokat tud felvonultatni minden poszton, akikkel csak akkor tudjué állni a versenyt, ha mindanyyian a lgjobb játékunkat nyújtjuk.”
Rju Eun Hi, a győriek délkoreai jobbátlövője. „A védekezésünk leht a meccs kulcsa, s az abból indított gyors ellentámadások. Ezt roppant nehéz játszni, de én hiszek a csapatunkban. Mi képesek vagyunk erre, és meg is tudjuk csinálni.”
Ulrik Kirkely, az Odense vezetőedzője: „A Győr elleni meccs nagy kihívás nekünk. Végig nagy nyomás ealatt kell játszanunk, fizikai és pszichikai értelemben egyaránt. Végig a saját játékunkra kell koncentrálnunk, megoldani a soron következő játékhelyzetet, megpróbálunk stabilak maradni. A csapatszellem a legnagyonbb erősségünk, azzal kell megpróbálnunk pótolni hiányzó játékosainkat is.”
Ambros Martín, az ETO szakvezetője: „Az Odense játékosai gyorsak és jól védekeznek, roppant erős, kemény játékra lesz szükségünk ellenük.  A mi játékunkban is a védekezés a legfontosabb, az adja a stabilitásunkat. Mentálisan erősnek kell lennünk, szerencsére eddig ezzel nem volt gondunk, amint azt eddigi eredményeink is mutatják.”

Kapcsolódó

GYŐR–ODENSE kupamúlt

Összesen: 5 mérkőzés–4 Győr-győzelem–1 döntetlen–0 Odense-siker / 157–132-es gólkülönbség. Győrött: 2–2–0–0 / 67–46
A legelső mérkőzés: Odense HC–Győri Audi ETO KC 28–29 (13–18), Odense, 2019. 4. 7., BL-negyeddöntő. A legutóbbi mérkőzés: Odense HC–Győri Audi ETO KC 26–31 (11–16), Gudme, 2021. 10. 17., BL-csoportmérkőzés

KÉZILABDA NŐI BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 13:45 Team Esbjerg–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 15:45 Győri Audi ETO–Odense Handbold (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor. Deli Rita, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila, Tóth Tímea).