Óvári álom: továbbjutás a negyeddöntőbe • SportTV

Óvári álom: továbbjutás a negyeddöntőbe

2022. 02. 12. 18:28    
Olvasási idő: 2 perc

Ahhoz képest, hogy újonc, remekül teljesített már eddig is a mosonmagyaróvári női kézilabdacsapat az Európa-ligában. Egy fordulóval a csoportkör vége előtt ki-ki mérkőzést játszhat Franciaországban a Besancon együttesével, amelyet már egyszer sikerült legyőznie…

Besanconban az óvárihoz hasonló bahy küzdelem várható. Remélhetőleg az eredmény is hasonló lesz... (Fotó: mkcse.hu)

Óváron hatalmas küzdelem folyt a két csapat közt. Most hasonló várhetó, remélhetőleg hasonló végkifejlettel (Fotó: mkcse.hu)

A mérkőzés tétje a második hely megszerzése a kupasorozat A-csoportjában, , ugyanis a norvég Sola már gyakorlatilag csoportelsőnek tekinthető, de a második helyezettek is folytathatják még a küzdelmeket a negyeddöntőben. A két együttes a nyitó fordulóban is összecsapott, akkor az Óvár remek játékkal 38–30-as győzelmet aratott.
A Besancon legutóbbi bajnokiján 37–25-re kikapott a Nantes-tól, a Mosonmagyaróvár szoros meccsre késztette a címvédő FTC együttesét, végül azonban alulmaradt 34–31-re. Paulibe Robert, a franciák csapatkapitánya ezt mondta az EHF honlapjának: „A továbbjutásunk a tét. Ez sorsdöntő mérkőzés lesz. A célunk a lehető legnagyobb különbségű győzelem elérése.”
Az óváriakat még mindig jelentős sérüléshullám sújtja, az FTC elleni mérkőzésre csak 11 egészséges játékosa maradt, hogy kiálljon.
Gyurka János edző véleménye: „Az a játék, teljesítmény amire képes volt a csapatunk a Ferencváros ellen, így ebben a helyzetben még engem is meglepett. A játékosok ismét bebizonyították, hogy nagyon tudnak küzdeni a klubért, a csapatért és egymásért. Ez pedig kell, hogy önbizalmat adjon nekünk, de mivel kilenc nap alatt már a negyedik mérkőzésünket fogjuk játszani, így nehéz lesz ezt megismételni szombaton. Sajnos a létszámunkban sem lesz jelentős változás, amit azért sajnálok nagyon, mert így nem tudjuk megmutatni az igazi erőnket. Felkészültünk francia ellenfelünkből, amelyben nagyon képzett kézilabdázók szerepelnek, sőt Dembele és a két lengyel válogatott légiós átlövőként igazi nehéztüzér. Az biztos, hogy nekünk ezen a találkozón is meg kell határozni a céljainkat, nem szabad a gólkülönbséggel foglalkozni, mert az rossz stratégia. Abban bízom tehát, hogy egy pozitív kicsengésű mérkőzést fogunk játszani, amely után a saját kezünkben marad a lehetőség a továbbjutásra a csoportból” – mondta a mester klubhonlapnak.
A két együttes legjobb gólszerzője a 28 gólos Lucie Garnier 28 góllal, az óváriak házi gólfelelősének, Tóth Eszternek  22 találata van az El-idényben.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, csoportkör. Sport1 19:45 ES Besancon Féminine–Motherson Mosonmagyaróvár KE (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita)