Kigyulladt egy hangfal az NBA-meccsen, evakuálták a nézőket • SportTV

Kigyulladt egy hangfal az NBA-meccsen, evakuálták a nézőket

2022. 03. 27. 18:16    
Olvasási idő: 2 perc

Szerencsére senkinek nem esett baja a Toronto Raptors – Indiana Pacers-meccsen, csak elővigyázatosságból kellett kiüríteni a csarnokot. 70 perc múlva folytatták a játékot üres lelátók előtt. A meccset végül a hazaiak nyerték közel 40 ponttal.

Tűzoltók a Toronto Raptors arénájában. (Fotó: Getty Images)

Tegnap összecsapott a Toronto Raptors és az Indiana Pacers. A kanadaiak a brutálisan őrült keleti versenyfutásban elsősorban a Chicago Bullsal és a Cleveland Cavaliers-szel futnak versenyt azért, hogy odaérjenek a biztos playoff-helyeket garantáló ötödik és hatodik helyre (a tegnapi meccsek után a Bulls az ötödik, egy meccsel előzi a hatodik Raptorst, amely szintén ennyivel áll a hetedik, így play-in helyen álló Cavaliers előtt). A  Pacers már régen elegengedte a szezont, és az újjáépülését vezényli, a liga ötödik legrosszabb mérlegével áll. Szóval aki megnézi a tegnapi eredményeket, nem kapja fel annyira a fejét arra, hogy a Raptors fölényesen, 131-91-re verte a Pacerts:

Igen ám, de volt egy érdekes közjáték a meccsen, ahogyan azt az összefoglalóban is lehetett látni. A meccs közben kigyulladt egy hangfal a Scotiabank Arena tetején, és evakuálni kellett a nézőket. Előbb csak azokat a szektorokat, amik közvetlenül az alatt a hangfal alatt vannak, majd biztonsági okokból – és mert égett szag terjengett a levegőben – a teljes nézőteret. Mindez a második negyed nyolcadik perce körül történt. A műsorközlő udvariasan megkérte a kilátogatókat, hogy hagyják el a csarnokot, erre kérte őket a rendezvény tűzvédelmi vezetője, de nyugodjon meg mindenki, mert nincs életveszély. Ezután rengeteg tűzoltó jelent meg, hogy biztosítsa a helyszínt, és hogy a veszélyt elhárítsa, mert egyébként érzékeny helyen volt a technika.

Egyébként olyan sok izgalmat már nem tartogatott meccs, hiszen már akkor 66-38 volt az állásekkor. Végül az a döntés született, hogy nem halasztják a meccset, 70 perc múlva folytatták a csapatok, de már nézők nélkül. Fred VanVleet már nem tért vissza, de Pascal Siakam 23, Scottie Barnes 19 és Precious Achiwua 18 pontja elég volt a sikerhez. A Raptors játékosainak nem lehetett szokatlan ez a helyzet, hiszen a COVID miatt Torontóban volt a legtöbb korlátozás a nézők beengedését illetően, és ugye a Raptors volt az a csapat, amely a teljes 2020-21-es szezont Tampűban, Floridában töltötte.

Ilyen izgalmak is vannak tehát az NBA-ben, és ilyenekről is lesz majd szó vasárnap este 20:30-tól az Alley-oopban, amelyet 21:30-tól a Detroit Pistons – New York Knicks meccs követ majd. Ezzel zárul tehát az NBA-hetünk. Azonban érdemes beírni a naptárba, hogy ezúttal hétfő éjjel/kedd hajnalban is adunk egy kiváló mérkőzést, amin a nyugati konferencia második és harmadik helyezettje játszik majd.

Alley-oop: március 27., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

Detroit Pistons – New York Knicks: március 27., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)

Memphis Grizzlies – Golden State Warriors: március 29., kedd 2:00, Sport1 (élő); 22:45, Sport2 (felv.)