Biliárd-világbajnokság magyar indulóval a Sport1-en, a Sport2-n és az AMC Mikrón • SportTV

Biliárd-világbajnokság magyar indulóval a Sport1-en, a Sport2-n és az AMC Mikrón

2022. 04. 06. 10:11    
Olvasási idő: 2 perc

Április 6-10. között Milton Keynesben rendezik a 2022-es 9-es pool világbajnokságot, ahol ott lesz a tavalyi vb-n elődöntőig jutó Szolnoki Olivér is. Az eseményt a Sport1-en, a Sport2-n és az AMC Mikrón követhetjük figyelemmel.

Szolnoki Olivérért szurkolhatunk. (Fotó: facebook / @oliverszolnoki1)

A biliárdrajongók hatalmas örömére képernyőre kerül hazánkban az ötnapos 9-es pool világbajnokság. A magyar szurkolókat az is felcsigázhatja, hogy a 2021-ben hatalmas bravúrt bemutató Szolnoki Olivér is ott lesz a mezőnyben, ő a torna 15. kiemeltje, és a Maldív-szigetekről származó Hassan Shaaz Mohamed ellen kezdi meg szereplését. Ez lesz a fiatal magyar versenyző negyedik felnőtt vb-je. Rajtuk kívül ott lesznek a 128-as táblán a sportág legnagyobb sztárjai, így a címvédő, kétszeres világbajnok, ranglistavezető osztrák Albin Ouschan vagy a spanyol David Alcaide, az amerikai Shane van Boening, a szintén osztrák Max Lechner, továbbá a szingapúri Aloysius Yapp. Ők a vb első öt kiemeltje, de a mezőny tagja az az Omar Al-Shaheen is, aki egy évvel ezelőtt döntőt játszott Ouschannal, valamint előtte az elődöntőben ő búcsúztatta Szolnokit.

Talán a snookert most többen ismerik, de a pool bizakodhat a felzárkózásban, ugyanis jó promoter kezében van, hiszen a többek között dartsszal és profi ökölvívással is foglalkozó Matchroom népszerűsíti a sportágat. Nem véletlen, hogy a vb összdíjazása szép summa, rekordot jelentő 325 ezer font, amelyből 60 ezer üti a végső győztes markát.  A szervezők közleménye szerint sohasem közvetítették még ennyi országban a vb-t, Magyarországon a Sport1, a Sport2 és az AMC Mikro alkalmazásnak köszönhetően követhetjük az eseményeket. A kommentátorállásban Engyel István, Fülöp Marcell, Gyulai Miklós, valamint Kurucz László foglal majd helyet az öt nap során.

A 9-es pool világbajnokság menetrendje:

Pool világbajnokság, 1. nap, 1. rész: április 6., szerda 11:00, Sport2 (élő)

Pool világbajnokság, 1. nap, 2. rész: április 6., szerda 18:30, AMC Mikro (élő)

Pool világbajnokság, 2. nap, 1. rész: április 7., csütörtök 12:00, Sport2 (élő)

Pool világbajnokság, 3. nap, 1. rész: április 8., péntek 12:00, AMC Mikro (élő)

Pool világbajnokság, 3. nap, 2. rész: április 8., péntek 18:30, AMC Mikro (élő)

Pool világbajnokság, 4. nap, 1. rész: április 9., szombat 18:30, AMC Mikro (élő)

Pool világbajnokság, 5. nap, 1. rész: április 10., vasárnap 12:00, AMC Mikro (élő)

Pool világbajnokság, 5. nap, 2. rész: április 10., vasárnap 18:30, AMC Mikro (élő)