Murray–Kyrgios csata a döntőért Stuttgartban • SportTV

Murray–Kyrgios csata a döntőért Stuttgartban

2022. 06. 11. 07:15    
Olvasási idő: < 1 perc

Sajátos programot hoztak össze szombatra a stuttgarti ATP 250-es torna szervezői. A két egyes elődöntő közé beiktatták az egyik páros elődöntőt is, hogy aztán késő délután következhessék az izgalmasabb döntőt célzó összecsapás, egy háromszoros Grand Slam-bajnok és teljes férfimezőny egyik legtehetségesebb, s egyben legkomolytalanabb teniszezője között.

Nagy kérdés, akar-e Nick Kyrgios igazán játszani a stuttgarti elődöntőben. Mert ha igen, lehet, hogy Andy Murray sem tud ellenállni neki… (Fotó: Getty Images)

A 28 éves német Oscar Otte és a nála két évvel fiatalabb Matteo Berrettini első nem Grand Slam-összecsapása következik Stuttgartban. Eddig két GS-tornán küzdöttek csak meg, négy éve a Roland Garroson az első körben salakon, tavaly a kemény pályás US Open nyolcaddöntőjében kemény pályán. Mindkétszer az olasz nyert, egyarán négy szettben és nyolc játszmájuk egyike sem végződött tie-breakkel Nem szokás szokás megnyert péndíjak      összegekről szót ejteni, de az 1.9 milló dollár és a közel 9.5 millió közti különbség h1ven tájékoztat az esélyekről is.

A nap középső találkozója ezúttal egy páros mérkőzés. Mindkét duóban található egy-egy hazai versenyző, az első kiemelt kettősben Tim Puetz, akinek az oldalán az új-zélandi  Michael Venus szerepel, a másik oldalon a hazai játékos Andreas Mies, akinek a partnere a francia Fabrice Martin lesz. A meccs győztesét már várja a vasárnapi finálét már kiharcoló neves duó, az ugyancsak „nemzetközi” összetételű kettős, a horvát Mate Pavic és a lengyel Hubert Hurkacz, akik egyébként a saját elődöntőjöket két tie-breakes játszmában nyerték meg az indiai Rohan Bopanna és a kanadai Denis Shapovalov ellen.

Az est fénypontjának Andy Murray és Nick Kyrgios összecsapás ígérkezik. A sokadik visszatérést teljes0tő skót nagyágyú még mindig olyan biztos alapvonaljátékot produkál, mint fénykorában, s ha az ausztrál ugyanolyan hányaveti stílusban játszik ellene, mint a tegnapi másfél szettes mérkőzésen Fucsovics Marci ellen, akkor könnyen lehet, hogy a három év után Sydneyben elért első döntője után az idén már a másodikba is bejut. Ausztráliában ugyan kikapott a fináléban Karacevtől, de ha Stuttgartban bejut a végküzdelembe, az Otte és Berettini közül kikerülő ellenfél sem legyőzhetetlen számára…

Sport2 11:30 ATP250-es torna, Stuttgart, elődöntő mérkőzések (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert és Köves Gábor)