Ellenfelet várnak a mieink • SportTV

Ellenfelet várnak a mieink

2022. 06. 16. 09:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Naponta hat mérkőzésre kerül sor az essexi Brentwoodban a pool csapat-vb-n, így könnyen kiszámítható, hogy a harmadik nap estéjén érnek az első kör végére, azaz játsszák le mind a 16 mérkőzést. A sorsolás szeszélye folytán éppen az a mérkőzés marad a csütörtöki kora esti program elejére, amelyen eldőlt, hogy a kedden a csehek elleni 7–4-gyel már nyolcaddöntős magyar együttes mely csapattal mérkőzik majd pénteken ugyancsak az esti programban, Svájccal vagy Japánnal.

Szolnoki Olivérék várnak a japán vagy a svájci csapatra (Fotó: fecebook.com)

Az eddigi 12 csapattalálkozóból csupán egyetlen végződött döntő rackkel, a tavalyi bronzérmes észtek verték meg 7–6-ra Szerbiát. Volt viszont már meglepetés, nem is egy. A britek második csapata (Imrad Majid, Chris Malling) 7–0-ra verte meg a britek első számú együttesét (Jayson Shaw, Elliott Sanderson), ez volt az első kör eddigi egyetlen „nullázása”. Legalább ekkora, ha nem nagyobb szenzációt jelentett a finnek (Mika Immonen, Jan Uski) kiütéses, 7–1-es sikere a 2019-es és 2017-es világbajnok osztrákok ellen, igaz az egyéniben is kétszeres vb-győztes Albin Ouschan partnere ezúttal nem a mindkét győzelem megszerzésekor vele játszó Mario He volt, hanem Max Lechner.
Az első nyolc kiemelt közül Németország simán győzte le Új-Zélandot (7–1), ugyanannyira, mint az Egyesült Államok Kanadát, az osztrákok kieséséről már szót ejtettünk, Spanyolország is a „sztenderd” 7–1-gyel verte ki Ausztráliát, a 8. Görögország 7–4-gyel a szomszéd Ciprust.  Az ötödik Thaiföldet a csütörtöki nyitó találkozón láthatják Dél-Afrika ellen, a hatodik Szingapúr utána küzd meg Katarral, Japán pedig a 7. rangsorolt, vagyis elvileg az Oi Naojuki és Josioka Maszato duó erősebbnek tűnik Svájcnál, amelynek csapatát Dimitri Jungo és Ronald Regli alkotja. Ennek a találkozónak a győztesét várja Szolnoki Olivér és Földes Vilmos.

A csütörtöki esti programban egyébként már két nyolcaddöntőre is sor kerül, Spanyolország Albániával és az Egyesült Államok Lengyelországgal már a negyeddöntőbe jutásért meccsel.

Sport2 12:00 és 18:00 Biliárd World Cup of Pool, az első és második mérkőzései (kommentátor: Engyel István és Ágai Kis András, szakkommentátor: Kurucz László)