Szolnoki, Földes: irány a negyeddöntő! • SportTV

Szolnoki, Földes: irány a negyeddöntő!

2022. 06. 17. 10:41    
Olvasási idő: < 1 perc

Már a negyeddöntőért játszanak pénteken Brentwoodban a poolbiliárd legjobb csapatai a World Cup of Poolon, azaz a csapat-világbajnokságon. A mieink feladata nem könnyű: a svájciakat kell legyűrni a legjobb nyolc közé jutásért.

Ilyen ölelkezést szívesen látnánk a svájciak elleni mérkőzést követően is (Kép: facebook.com)

A magyar duó már eddig is történeti csúcsot javított. A 2006-ban először megrendezett tornán már ott volt egy magyar kettős – a „fele” azonos a mostanival, mert Földes Vilmos akkor Solymosi Gáborral indult, de az első körben éppúgy kikapott, mint a további négy indulása (2007, 2012. 2017, 2021) mindegyikén. Tavaly már az idei kettős indult, a 2007-es egyéni vb-bronzérmes Földes párja, a tavalyi vb-bronzos Szolnoki Olivér volt, a csehektől kaptak ki 7–4-re. Idén azonban sikerült a visszavágás: a mieink éppen annyira verték meg ellenfelüket, mint amennyire tavaly vesztettek ellenük. Ezzel bejutottak a nyolcaddöntőbe, ahol csütörtökön a japánokat a nap legszorosabb mérkőzésén, fordulatos találkozón 7–6-ra legyőző Svájccal csatáznak. A svájciak eggyel kevesebbszer vettek részt a vb-ken a mieinknél, de több győzelmet arattak. 2007-ben érték el a csúcsukat, az első körben a mieinket verték meg, aztán az amerikaiakat (!), s végül a negyeddöntőben a finnektől maradtak alul. A 15 évvel ezelőtti csapatok 50 százalékban azonosak a maival. A svájciak egyike akkor is Dimitri Jungo volt, a mieinknél pedig Földes Vili játszott Mikó Balázs társaságában. Azaz ők már voltak negyeddöntősök, a mieink útja rajtuk keresztül vezetne ugyanoda. A párosítás győztese igaz nagyágyúval, a második kiemelt Egyesült Államokkal mérkőzik meg a szombat esti program első mérkőzéseként.
A mieink a ma esti program középső meccsét játsszák, a délben kezdődő sessionben Görögország Tajvannal, Kuvait Szingapúrral játszik, ezt követi az első kiemelt németek csatája a 16.-ként rangsorolt hollandokkal. Az esti programban az észt–finn találkozót követi a mieink mérkőzése, majd a brit B-csapat összecsapása zárja a napot Dél-Afrika ellen.

Sport2 12:00 és 18:00 Biliárd World Cup of Pool, a nyolcaddöntő további mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Kurucz László)