Újabb két pont az amerikaiak ellen? • SportTV

Újabb két pont az amerikaiak ellen?

2022. 06. 24. 11:33    
Olvasási idő: < 1 perc

Második mérkőzését játssza női kézilabda juniorválogatottunk a celjei vb-n, amelyen a győzelem igényével lép pályára a Team USA ellen.

Kajdon Blanka két Eb legjobb játékosa is volt Celjében, most a vb-n is csapatunk egyik nagy erőssége (Fotó: ihf.com)

A magyar válogatott Celjében még nem szenvedett vereséget – a 2019-es U17 Eb-t és a tavalyi U19-es kontinenstornát egyaránt százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az a csapat, amely a mostani U20-as keret zömét is adja. Ifjabb Kiss Szilárd együttese szeretné folytatni ezt a nemes hagyományt, amelyre az első kör eredményei alapján meg is van minden reménye. A mieink ugyanis Egyiptomot 19 góllal nyerték meg, a pénteki ellenfél amerikaiak viszont 23 gólos vereséget szenvedtek a lengyelektől. Mivel a két jobbik csapat „ellenfelet cserél”, a második kanyarban is fölényes győzelmek valószínűsíthetők az európai együttesektől. (A találkozó után ifjabb Kiss Szilárd kapitány is értékeli a mérkőzést, telefonos beszélgetés formájában.)
A magyar mérkőzés után megmutatjuk a G-csoport osztrák–horvát találkozóját (mindkét csapat győzött első meccsén) és a svájci–kazah mérkőzést, utóbbin nagy különbségű győzelem várható az európai csapattól.

NŐI KÉZILABDA JUNIOR-VB, Celje. Sport1 16:15 Egyesült Államok–Magyarország (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Takács Rita, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila); Sport1 18:30 Ausztria–Horvátország (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila); Sport1 20:30 Svájc–Kazahsztán (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila)