Ibra a nagy mínuszt is bevállalja a Milanért • SportTV

Ibra a nagy mínuszt is bevállalja a Milanért

2022. 06. 29. 15:49    
Olvasási idő: < 1 perc

A sérüléséből lábadozó Zlatan Ibrahimovic alaposan csökkentett fizetésért is marad a Milanban, bőven negyven felett is újabb tétmérkőzésekről álmodik.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint hamarosan szerződést hosszabbít egymással Zlatan Ibrahimovic és a Milan. Igaz, némiképp furcsa/szokatlan konstrukcióban. Bár ma már önmagában az is furcsa, ha egy 1981-es születésű futballistára szükség van a profi világ elitjében… De a Milan részéről a két „fejes”, Paolo Maldini, illetve Frederic Massara így gondolja, emiatt aztán lassan csak az aláírás hiányzik a sérülése miatt tavaszig biztosan pihenő (!) svéd támadó papírjáról.

Ibra jelenleg a térdműtétét követő rehabilitációval törődik, vélhetően februárban térhet vissza, emiatt (is) jól elkülöníthető két részt tartalmaz az új megállapodása.

A fix alapfizetése egy már-már szimbolikus nagyságú összeg lesz, emellett lesz egy meccs-, illetve teljesítmény-orientált passzus is benne. Az első részre a szimbolikus részen túl azért is van szükség, mert Ibrahimovic az öltöző „ura”, érvényes papír nélkül pedig oda – az olasz szabályok értelmében – nem léphet be. A visszatérése után pedig minden juttatás számokhoz kötött, így a játszott mérkőzések és az azokon szerzett gólok számához, valamint a Milan tabellán elfoglalt helyezéséhez.

Ami biztos: a végösszeg még csak meg sem közelíti az Ibra által a 2020-2021-es szezonban keresett hétmillió eurót.

A csatár a vb-ig hátralévő időszakban 21 Milan-tétmeccset hagy ki, azt követően viszont növelheti a tétmérkőzései (159) és góljai (92) számát is a piros-feketéknél.

A Sport TV élőben követi nyomon a Serie A 2022-2023-as idényét.