Négy home run, zsinórban, éhgyomorra • SportTV

Négy home run, zsinórban, éhgyomorra

2022. 07. 03. 08:46    
Olvasási idő: < 1 perc

A Philadelphia Phillies elleni első inningben sorozatban ütött négy home runnal sporttörténelmet írt a St. Louis Cardinals az észak-amerikai baseball-ligában.

Kyle Gibson, a Philadelphia Phillies kezdő dobója mindössze egy kiejtésre volt attól, hogy simán, nulla kapott ponttal lezárja a St. Louis Cardinals elleni MLB-mérkőzés első inningjét, ehhez képest, pár dobással később negatív hősként vonulhatott be a sportág történelmébe. Ő lett ugyanis a liga első dobója, akivel szemben az első inningben sorozatban négy home runt ütöttek. Merthogy – Paul Goldschmidt single-je után – Nolan Arenado, Nolan Gorman, Juan Yepez és Dylan Carlson is HR-t vágott be.

Korábban összesen 10 olyan csapat volt az MLB-ben, amely egy inningben zsinórban négy hazafutást ért el, de a nyitó játékrészben ez még senkinek sem sikerült. Legutóbb 2020. augusztus 16-án a Chicago White Sox tartott szőnyegbombázást, azt éppenséggel a most sikeres St. Louis bánta. A Cardinals egyébként a mostani meccset 7-6-ra megnyerte, úgy, hogy a Phillies 0-5-öt követően 5-5-nél azért utolérte riválisát.

A Sport TV élőben követi nyomon az MLB 2022-es idényét.