Lesznek-e meglepetések az „angol napon”? • SportTV

Lesznek-e meglepetések az „angol napon”?

2022. 07. 17. 12:45    
Olvasási idő: 2 perc

A szombati rajton Clayton kivételével az összes kiemelt lényegében simán jutott túl a blackpooli World Matchplay-n az első fordul. A második mnapon a 16 színpadra lépőből 9 angol is lesz. Ez biztos, hogy aztán lesznek-e meglepő eredmények is, felettébb bizonytalan…

James Wade-nek angol házi rangadón kell újra bizonyítania (Fotó: PDC/Lawrence Listig)

Fellép a napon a kiemelési lista 3., 4., 5. és 6. rangsoroltja is. A délutáni session két holland meccsével kezdődik, a Dutch Masters döntőse, Dirk van Duijvenbode az örök ígéret angol Mark Searle-lel csap össze, utána az idei UK Open-bajnok Danny Noppert Brendan Dolannal küzd meg. Északírt északír vált a pódiumon, Daryl Gurney (egyik kommentátorunk kedvence, de hogy melyiké, azt nem áruljuk el…) Gary Andersont (6. kiemelt) igyekszik búcsúztatni – jegyezzük meg, a skót világbajnok is megnyerte már a WMP-t, méghozzá négy évvel ezelőtt, negyven leges (!) finálét nyerve Mensur Suljovic ellen. Ezt a versenyrészt csak töredékesen tudjuk közvetíteni, egyéb köteleuettségeink miatt.)

Michael Smith lesz az első angol-angol csata  kiemeltje a világranglistán 67. honfitársa, Andrew Gilding szeretné a versenyt felvenni vele (Fotó: Getty Images)

A délután záró mérkőzését az „örök második” – de idén már néhány döntőt is megnyerő –  3. kiemelt Michael Smith játssza Andrew Gilding ellen – ez lesz a nap első színangol összecsapása.

Az esti program a Premier League-en szenzációsan menetelő, döntős Joe Cullen és Damon Heta összecsapásával kezdődik, a bravúrokra is képes ausztrál – ő meg a World Cup of Dartson szerzett szenzációs meglepetést Whitlock társaságában a torna megnyerésével – szoros küzdelemre késztetheti az angolt. James Wade Martin Lukermannal játssza ezután a másik angol házimecset, itt azért a meglepetés igencsak jól fizetne a fogadóirodáknál, annyival esélyesebb The Machine, aki hatszoros döntőse a WMP-nek, de csupán egyszer nyerte meg a döntőjét.

Adrian Lewis exvilágbajnokok és ex WMP-finalisták rangadóján csap össze az esélyesebb Michael van Gerwennel  (Fotó: Getty Images)

Utolsó előttiként Michael van Gerwen és Adrian Lewis találkozik, ez az egyetlen párosítás, amelyen az egyik korábbi WMP-döntős ver ki egy másikat, MVG ugyanis 2014-ben döntőzött, 2015-ben és 2016-ban győzött a tornán. Lewis egy évvel e sorozat előtt lett második, a fináléban mentorától, a 16-szoros bajnok Phil Taylortól vereséget szenvedve.
Az est záró összecsapása a harmadik angol-angol rangadó, Luke Humphries és Nathan Aspinall egyike sem jutott még a negyeddöntőnél tovább Blackpoolban, egyikük most folytatja ezt a negatív sorozatát.

DARTS WORLD MATCHPLAY, Blackpool. Sport1 15:15 és Sport2 20:30 a második nap 1. fordulós mérkőzései (kommentátor: Bartha Zoltán és Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)