„Elődöntő-visszavágó” a győrieknek Dániában • SportTV

„Elődöntő-visszavágó” a győrieknek Dániában

2022. 09. 11. 12:46    
Olvasási idő: 2 perc

Újabb két élő mérkőzéssel jelentkezünk a női BL-böl. Mutatjuk ugyan a cseh és a német bajnokot is előtte, de a lényeg számunkra persze az örök esélyes Győri Audi ETO nyitó találkozója Dániában, a Team Esbjerg otthonában. A két meccs után természetesen következik még szokásos kézilbda-talkshow-nk, a Harmadik Félidő is.

Ana Gros, zseniális szlovén jobbátlövő tíz év utén ismét a győrt erősíti - és optimista az esbjergi mérkőzést illetően (Fotó: gyorietokc.hu)

MOST–BIETIGHEIM  

 

A Bietigheim az előző idényben az összes mérkőzést megnyerte, beleértve a német bajnokságon és kupán kívül az Európa-liga minden találkozóját is. Mosban elérendő ötödik gólja lesz az 1000., amelyet európai kupasorozatban szerez, 41. mérkőzésén.
A német bajnok további sikerekkel kezdte az új idényt is: a Szuperkupában 38–26-ra győztek az Oldenburg ellen, majd a Bundesligában 36–15-re megverték a Zwickaut. A Bietigheim 40 BL-meccséből csak 17-et nyert meg 17.5%-os győzelmi rátája a legalacsonyabb azon klubok közül, amelyek elérték ezt a mérkőzésszámot.
A Baník Most három esztendő után tér vissza az európai csúcssorozatba. Akkor utoljára a csoportkörben játszottak, 7 találkozójukból csak egyet tudtak megnyerni; nem is jutottak tovább a kieséses rájátszásba. Amúgy a klub országa bajnoki és kuparekordere, 9-szer nyerte meg a pontvadászatot idén tavasszal és 5-ödször szerezte meg a Cseh Kupát.

ESBJERG–GYŐRI ETO

A B-csoport csúcsrangadója egyben az előző kiírás egyik elődöntőjének visszavágója is. Azt a győriek azt a mérkőzést 32–27-re nyerték meg, ahogy a két klub előző két mérkőzését is a zöld-fehérek zárták győzelemmel.
Az Esbjerg szeretné folytatni jó BL-formáját miután az előző szezonban 18 Bajnokok Ligája-mérkőzésből 15-öt megnyert A Nora Mörkkel megerősített Esbjerg meglepő vereséget szenvedett az Ajax Köbenhavn ellen a dán bajnokság elején, amit két győzelem követett. A dán női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, Jasper Jensen által irányított Esbjerg kerete csak kisebb változásokon ment át nyáron. Ketten távoztak, Estavana Polman és Marit Frafjord, utóbbi befejezte profi karrierjét, és a jövőben a dán együttes vezetésében kap szerepet. Két érkezőt is bejelentett a piros-fehér együttes, érkezett a norvég Nora Mörk és a dán Kathrine Heindahl. A csapatban időközben kiderült hogy Sanna Solberg – Isaksen és Dinah Eckerle anyai örömök elé néz, így az ő játékukra egy ideig nem számíthat Jasper Jensen.
A három biztos magyar bajnoki győzelem után Esbjergbe utazó Györ papíron ismét erősnek tűnik. Az Audi ETO-nak már csak nyolc győzelemre van szüksége ahhoz, hogy elsőként elérje a mérföldkövet jelentő 200 győzelmet a női EHF Bajnokok Ligájában
.
„Nagyon jól érzem magam, fantasztikus érzés újra itt lenni. A lányok hamar befogadtak, az öltözőben meg remek a hangulat. Szóval remek a hangulat, és jól haladunk a felkészüléssel, persze érzünk egy kis nyomást, ha fogalmazhatok így. Mind nagyon izgatottan várjuk a mérkőzéseket, ez szerintem jó dolog. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, igen kemény mérkőzést várunk. Sokat kell futnunk, természetesen győzni szeretnénk, nagyon fontos lenne” – nyilatkozta a klub honlapjának video-miniinterjújában Ana Gros az ETO-ba tíz év után visszatérő szlovén jobbátlövő világklasszis.

NŐI KÉZILABDA BL, csoportkör. Sport1 15:15 DHK Baník Most–SG BBM Bietigheim (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita); Sport1 15:45 Team Esbjerg–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Deli Rita: műsorvezető: Ágai Kis András);  Sport1 17:30  Harmadik Félidő kézilabda talk-show (műsorvezető: Ágai Kis András)