MVG vagy a walesiek? • SportTV

MVG vagy a walesiek?

2022. 09. 18. 07:39    
Olvasási idő: 2 perc

A nyolc között jár már a World Series of Darts döntője. A mezőny fele angol játékos, ám a fogadóirodák inkább a két walesi szuperkasszist, no meg a sorozat örök rekorderét, Michael van Gerwent tartják a legnagyobb favoritnak.

MVG és Jonny Clayton az előzó versenyen, Hamiltonban ugyancsak a negyeddöntőben találkoztak a Grand Slam of Dartson . Akkor a walesi 6–3-ra győzött, s végül a második helyen végzett az Új-Zélandi Mastersen (Fotó: Getty Images)

A harmadik napon a téttel párhuzamosan növekszik a mérkőzések hossza is. Az elődöntőbe jutásért már tíz leget kell nyernie a győztes félnek.
Ami a mezőnyt illeti, gyakorlatilag nagyrész étvényesült a papírforma. A WSOD egész éves összesített listájának 8 kiemeltje közül hat ott van a negyeddöntőben, csak éppen az első és az utolsó, Dimitri Van den Bergh és Gary Anderson esett ki. A belgát az angol Ryan Joyce búcsúztatta a nyolcaddöntő legsimább meccsén, 6–2-es nagy veréssel, a kétszeres világbajnokot Dirk van Duivenbode ütötte el a továbbjutástól. A két meglepetésember egymással játszik egy elődöntős helyért.
Ezen kívül kisebb meglepetés a regnáló egyéni világbajnok, Peter Wright kihullása is, igaz, az extravagáns skótot az egyik nem is titkos esélyes, a vb-döntőt ellene elvesztő Michael Smith ütötte ki.
A négy versenyben maradó angol három párosításba került, azaz egy házi meccs lesz csak, a vb-ezürtéemes Michael Smith, aki rengetegszer kerül döntőbe, de tobbnyire vesztesen fejezik be azokat, a legrégebben a világelitbe tartozó honfitársa, James Wade ellen lép fel, aki egyébként a major egyéni tornák sorában ezt a döntőt is megnyerte már, négy évvel ezelőtt.
A talán a nagyobb érdeklődéssel várt két meccset a két walesi szupersztár játssza. A világelsőséget Wrighttól az idén visszaszerző Gerwyn Price a legújabb angol klasszis, az idén Masterst nyerő és PL-újoncként is ezüstérmes Joe Cullen ellen lép a tábla elé. Az exvilágelső és minden tekintetben WSOD-rekorder, eddigi négyszeres WSOD-döntő-győztes Michael van Gerwen az összesítésben az elmúlt másfél évben legtöbbszörös PDC-tornagyőztes Jonny Claytonnal, a talán legszimpatikusabb világklasszissal mérkőzik meg.
A két walesi amúgy külön ágon van, csak a döntőben csaphatnak össze, ha eljutnak odáig. Az elődöntő két mérkőzését és a döntőt már 11 nyert legig játsszák.

Kapcsolódó

WSOD-DÖNTŐ, A NEGYEDDÖNTŐ PROGRAMJA 


Ryan JOYCE (angol)–Dirk van DUIJVENBODE (holland)
Gerwyn PRICE (walesi, 2. kiemelt)–Joe CULLEN (angol, 7.)
Michael SMITH (angol, 3.)–James WADE (angol, 6.)
Michael van GERWEN (holland, 4.)–Jonny CLAYTON (walesi, 5.)
(Az elődöntőben az első párosítás győztese a negyedikkel, a másodiké a harmadikkal játszik a döntőbe kerülésért.)

WORLD SERIES OF DARTS, döntő torna, Amszterdam. Sport2 13:00 a negyeddöntő mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd); Sport1 20:00 az elődöntő és a döntő (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)