Udinese: ugrás a dobogóra? • SportTV

Udinese: ugrás a dobogóra?

2022. 10. 03. 19:18    
Olvasási idő: < 1 perc

Tavaly ilyenkor fordítottak voltak az esélyek. Akkor biztosan fix „H” (hazai győzelem) lett volna a jobbik esély a Verona–Udinese találkozón. Most s „V” (vendég siker) kimenetelre lehet a legkevesebbet nyerni a fogadóirodáknál.

Elsősorban Betótól kell tartania a veronai védelemnek... (Fotó: Getty Images)

A horvát edző, Igor Tudor pedig stílusos kis együttest hagyott (volna) hátra utódjának, Gabriele Cioffinak, nyáron Marseille-be távozott. Igen ám, de elment Giovanni Simeone (külcsönben a Napoliba), Antonin Barák (a Fiorentinába), Gianluca Caprari (a Momzába ) is, s ezzel drasztikusan csökkent a korábbi jól megkomponált, s főként eredményes támadójáték, amely döntő eleme a visszaesésnek. Most az első 7 fordulóban 6 szerzett gólnál jár az együttes, tavaly ugyanennyi játéknap után 27-nél (!) állt a gólmutató.
Az Udins viszont tavaly ilyenkor a 9. volt, 10–12-es gólkülönbséggel, most az 5., egy meccsel kevesebből 15-ször talált az ellenfél kapujába, s csak 7-et kapott. Azaz mindkét kapu előtt sokat javított a hatékonyságán. Így lehetséges az, hogy ha elviszi a Bentegodiból mindhárom pontot, a harmadik helyre ugrik fel a 20 pontos Napoli és Atalanta mögé, 19 ponttal. Ugyan továbbra is a 4 gólos portugál Beto a házi gólkirály, de már 9-en (!) találtak be idén a kapuba a csapatból, azaz sokkal kiszám0thatatlanabb, s egyben eredményesebb lett a támadójáték, a védelem pedig jóval szorosabban zár, a 7-ból eddig, 3-3 clean sheet és egy kapott gólos meccs követte az első fordulóban a bajnok Milantól kapott négyest.

SERIE A, 8. forduló. Sport1 20:30 Hellas Verona–Udinese Calcio (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Kéri András)