Veszprém: döccenés után jobb folytatás? • SportTV

Veszprém: döccenés után jobb folytatás?

2022. 12. 08. 18:03    
Olvasási idő: 2 perc

A múlt héten megtört a Veszprém év eleje óta tartó veretlenségi sorozata. A rekordbajnok szeretné bizonyítani, csak egyszeri kivételről volt szó s visszatérni a győztes útra. Ezen kívül megmutatjuk még a címvédő Barca és a 2020-as győztes Kiel mérkőzést is, az előbbit élőben, utóbbit élőben az AMC Mikrón, este felvételről a Sport1-en mutatjuk meg.

Momir Ilics a múlt heti csalódás után ismét győztes csapatot szeretne irányítani (Fotó: handballveszprem.hu)

VESZPRÉM–PLOCK

A két együttes idénybeli első összecsapását a Veszprém nyerte meg 30–26-ra Plockban. A magyar rekordbajnok múlt heti zágrábi vereségével elvesztette listavezető helyét is, amelyet a PSG vett át, lengyel vendége viszont legutóbbi három BL-csatája mindegyikén kikapott.
Xavier Sabate, a Plock jelenlegi és a veszprémiek korábbi edzője így beszélt az EHF honlapján a találkozó előtt: „A Veszprém az egyik favorit az négyes döntőbe jutásra. Nagyon nehéz lesz a mérkőzés, ezt tudjuk, de úgy gondolom, hogy más céljaink vannak a találkozón. Megpróbálunk meglepetést szerezni.”
Rasmus Lauge Schmidt , a bakolyiak legeredményesebb játékosa 44-szer talált a kapuba az idény meccsen, a Wisla legjobb góllövője, Tin Lucin eddig 39-ig jutott. A kiírás négy leghatékonyabb védekezésű csapata közül kettő ott lesz a Veszprém Arenában, a Plock a harmadik, a vendéglátók együttese  a negyedik legkevesebb gólt kapta a sorozatban a szeptemberi rajt óta.
„Semmit sem jelent az első, ellenük lejátszott mérkőzés. Ez egy teljesen új meccs lesz a zágrábi vereség után. Nem voltam elégedett azzal, ahogy játszottunk. Láthattuk, hogy a csapat miként reagált. Minőségi együttesünk van és hinnünk kell magunkban. A saját játékunkat kell játszanunk. A Plocknak is minőségi kerete van. A lengyelek azért jönnek Veszprémbe, hogy harcoljanak és legjobbjukat nyújtsák. Teljesen más mérkőzés lesz, mint az első. A zágrábi vereség után egy új helyzet állt most elő. Elsősorban magunkra kell gondolnunk, majd utána az ellenfélre. Csapatként kell szerepelnünk. Nagyon számítunk a szurkolóink támogatására, akik eddig minden meccsen nagyon sokat tettek azért, hogy támogassanak és segítsenek bennünket a harcban. Szeretnénk csütörtökön visszaszerezni a lendületünket, amihez szükségünk van a közönségünk buzdítására, hogy újra a győzelembe hajszoljanak bennünket!” – nyilatkozta a magyar rekordbajnok eedzője a veszprémi klubhonlapnak.

Kapcsolódó

Veszprém–Plock kupamúlt

Összesen: 9 mérkőzés–6 Veszprém-győzelem–2 döntetlen–1 Plock-siker / 265–240-es gólkülönbség. Veszprémben: 4–4–0–0 / 128–100. Az első mérkőzés: Wisla Plock SSA–Fotex Veszprém 25–30 (9–13). Plock, 2002. 11. 9., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: Wisla Orlen Plock–Telekom Veszprém KC 26–30 (14–15), Plock, 2022. 11. 3., BL-csoportkör.

BARCA–AALBORG

A vcímvédő Barca az egyetlen veretlen tagja a 16-osmezúnynek egy szerencsés idegenbeli döntetlen és egy hazai siker után a Kiel ellen. Az Aalborg egyetlen pontot szerzett (Kielben) a legutóbbi négy mérkőzéséből, beleértve a hazai 3–29-es vereséget is a Barca ellen. A kér együttes vívta a sorozat 2021-es döntőjét, azt is a katalánok nyerték meg 36–23-ra, amely a legnagyobb különbség volt a kölni final fourok históriájában.
Az egykori Barca-játékos, Mikkel Hansen a dánok legjobb gólszerzője, 50-szer talált eddig e riválisok kapujába az idényben, a Barca legjobbja, Dika Mem 45-ször volt eredményes.
A dán bajnokságban az Aalborg  vasárnap Lemvikben 36–29-es győzelmet aratott, ezzel második a címvédő GOG mögött, a Bareca 14-re növelte győzelmei számát, 43–19-re megverve a Sinfint.
„Nagyon jól ismerjük az aalborgiakat. Nagyon jól játszanak támadásban, mi pedig védekezésben vagyunk jók. A Kiel ellen a szokásosnál is több gólt kaptunk, és csökkentenünk kell a hibáink számát. Hazai pályán játszva, a szurkolóink előtt meg kell nyernünk ezt a meccset” – idézte az EHF BL-honlapja Timothy N”Duessant, a Barca kiváló francia átlövőjét.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 9. forduló. Sport1 18:30 Telekom Veszprém KC–Orlen Wisla Plock (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)­; AMC Mikro 18:45 (felv. Sport1) 23:45 THW Kiel–Nantes Handball (kommentátor: Méhes Gábor)   Sport1 20:45 Barca–Aalborg Handbold (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Deli Rita, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila)