Devin Booker majdnem szezoncsúcsot dobott, mínusz 24-ről fordított a csapata • SportTV

Devin Booker majdnem szezoncsúcsot dobott, mínusz 24-ről fordított a csapata

2022. 12. 18. 16:38    
Olvasási idő: 2 perc

Az is bravúr, ha egy csapat fel tud állni 24 pontos hátrányból, de ha egy játékos ennek a vezére, és ráadásul 58 ponttal zár, akkor azért az extrán különleges teljesítmény. Devin Booker és a Suns ilyen meccset játszott a Pelicans ellen.

Fogós kérdés az, hogy mi a nagyobb dolog, 24 pontos hátrányból nyerni, vagy 58 pontot dobni egy meccsen… Szerencsére ugyanazon a meccsen történt a kettő, ezért nem okoz akkora problémát ennek az eldöntése. A New Orleans Pelicans látogatott a Phoenix Sunshoz:

A múlt hétvégén a New Oleans Pelicans kétszer is legyőzte a Sunst New Orleansben, itt volt a lehetőség az arizonaiak előtt a revansra. Ettől függetlenül sokkal jobban kezdett a Pelicans, amely már 24 ponttal is vezetett a harmadik negyedben. Ekkor jött azonban Devin Booker varázslata, aki a meccs egy bizonyos szakaszában (a harmadik negyed végén és a negyedik elején) egymaga dobta a Suns mind a 25 pontját (12-t a harmadikban, 13-at a negyedikben). Ehhez a 25-höz hozzátett még 33-at, és máris megdobta a maga 58 pontját, ami a második legjobb teljesítmény ebben a szezonban. A rekorder Joel Embiid 59-cel.

Saját karrierje során ez volt a harmadik legtöbb egyéni pontszáma, egyszer hetvenet dobott, egyszer pedig 59-et. Ebben a szezonban másodszor lépte át az ötven pontos határt, összesen pedig ötödik alkalommal, 26 évével és 48 napjával, példaképe, Kobe Bryant óta a legfiatalabb játékos, akinek ez összejön. Kobe 24 évesen és 217 naposan hozta össze ezt a bravúrt. A 10. játékos az NBA történetében, aki legalább 3 meccsen jut karrierje során 55 pont fölé. Igen veretes a névsor, amely mostantól kiegészül majd vele: Wilt Chamberlain, James Harden, Michael Jordan, Kobe Bryant, Elgin Baylor, Rick Barry, LeBron James, Damian Lillard és Kyrie Irving.

Az már csak hab a tortán, hogy átlépte a 12 ezer pontos határt is a Suns hátvédje, nála fiatalabban ez csak LeBron Jamesnek, Kevin Durantnek, Kobe Bryantnek, Carmelo Anthonynak és Tracy McGrady-nek sikerült.

A Suns 18-12-es mérlegével negyedik nyugaton, míg a Pelicans 18-11-gyel a második, tehát tényleg két élcsapatról van szó, amelynek a rivalizálása érdekes dolgokat hozott eddig (lásd az alábbi videót), és hozhat még.

Egymás ellen 2-2-vel zárták az alapszakaszt, hiszen már nem lesz több egymás elleni meccsük a rájátszásig.

Aki nézne ma tuti NBA-meccset, annak ajánljuk magunkat. Fél nyolctól NBA Action, majd nyolctól Alley-oop Csabival, Bazskával és Németh Istivel, utána kilenc órától láthatjuk a ligaleső Boston Celticset az Orlando Magic ellen:

NBA Action: december 18., vasárnap 19:30, Sport2

Alley-oop: december 18., vasárnap 20:00, Sport2 (élő)

Boston Celtics – Orlando Magic: december 18., vasárnap 21:00, Sport2 (élő)