Szeged: most kellene egy nagy bravúr! • SportTV

Szeged: most kellene egy nagy bravúr!

2023. 02. 09. 17:15    
Olvasási idő: 2 perc

A kettős dán-magyar BL-forduló első fele nem alakult szerencsésen: a Veszprém otthon kikapott a GOG-tól. A magyar férfi kézilabda becsületét most a Szeged menthetné meg, ha bravúrgyőzelmet aratna Aalborgban, a tavalyelőtti döntős otthonában.

Mikler Roland kapusbravúrjaira szükség lehet a bravúredményhez (Fotó: pickhandball.hu)

AALBORG–SZEGED

Az összecsapás előzőleg megkapta az EHF-től a „hét mérkőzése” címet, azaz a 12 találkozóból ettől várják a legtöbbet az európai szövetség szakemberei.
A két csapat első összecsapásán súlyos vereséget szenvedett az akkor még csak Pick-Szeged (azóta az OTP Bank előnévvel bővült…) 41–29-re nyertek a dánok a szegedi Arénában. Az volt az Aalborg legutóbbi győzelme a ligában, amelyet azóta öt vereség és egy döntetlen született. A Szeged viszont azóta többnyire győzött, csupán kétszer kapott ki. Ezeknek az eredményeknek köszönhetően a magyar együttes megelőzte a dánt a B-csoport táblázatán 8 ponttal, házigazdájának eggyel kevesebbje van.
A szegediek eddig 9 meccsből négyszer győztek az Aab ellen, a dánok az otthoni négyből csak kétszer tudtak nyerni (ld. lenti keretes statisztikát).
Három hazai játékos világbajnokként léphet pályára már a BL-ben, míg a Pickhez a spanyol Imanol Garciandia vb-bronzérmesként tért vissza.
Mikkel Hansen a dánok házi gólkirálya 58 találattal, míg Mario Sostaric és Kent-Robin Tönnesen egyaránt 33 gólt szerzett. Hansen azonban csütörtökön nem játszhat, túlzottan stresszes állapotban van az orvosok szerint.
A dán bajnokságban az Aalborg revansot a 2021–22-es bajnoki döntőben elszenvedett vereségért a GOG-on, és ismét átvette a vezetést a táblázaton, míg a Szeged a Cegléd elleni 45–28-as sima győzelemmel folytatta a K and H Bank Ligát, amelyben pillanatnyilag szintén az élen áll.
A szegedi csapattal nem tarthatott a mérkőzésre Bodó Richárd és Luka Stepancic sérülés mmiatt.
„Szerintem mindkét csapat nagyon jól emlékszik az első meccsre. De azt is tudom, hogy a Szeged sokkal jobb csapat, mint amit akkor mutatott. Nagyon kemény meccs lesz, és nagyon kellenek a pontok” – nyilatkozta Sven Madsen, a dánok edzője az EHF honlapjának.

PLOCK–MAGDEBURG

Tíz forduló után a Plock az utolsó előtti a csoportban 5 ponttal, a Magdeburg a harmadik, 14-gyel. A lengyel együttes a legutóbbi öt BL-fordulóban nem szerzett pontot, a német két utolsó meccsét megnyerte a GOG és a listavezető PSG ellen. Egymás elleni októberi meccsükön a Magdeburg nyert otthon, 33–27-re. A vendégek két dánja, Michael Damsgaard és Magnus Saugstrup egyaránt világbajnokként, a hazaiak spanyolja Abel Serdio vb-bronzérmesként léphetne a pályára Plockban, ám a beállós Saugstrup térdsérülés miatt most kimarad a német bajnokcsapatból.
A múlt hét végén a Wisla húszgólos győzelmet (42–22) aratott a Glogow ellen a lengyel bajnokságban, míg a Magdeburg nagy küzdelemben, hosszabbításban verte meg a Kielt 35–34-re a Német Kupában.

Kapcsolódó

Aalborg–Szeged kupamúlt

Összesen: 9 mérkőzés–3 Aalborg-győzelem–2 döntetlen–4 Szeged-siker / 267–269-es gólkülönbség. Aalborgban: 4–2–0–2 / 121–123. Az első mérkőzés: Pick Szeged SC–Aab Handball 37–28 (18–13). Szeged, 2010. 10. 20., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: Pick Szeged SC–Aalborg Handbold 29–41 (15–17). Szeged, 2022. 10. 6., BL-csoportkör.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 11. forduló. Sport1 18:00 Aalborg Handbold–OTP Bank-Pick Szeged (kommentátor: Méhes Gábor, riporter: műsorvezető: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)­; Sport1 20:45 Wisla Orlen Plock–SC Magdeburg (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)