BL-döntő-visszavágó – csak a presztízsért • SportTV

BL-döntő-visszavágó – csak a presztízsért

2023. 03. 02. 10:28    
Olvasási idő: 2 perc

Összesen három mérkőzés maradt csütörtökre a BL csoportköréből. Ebből a szakmailag legértékesebbet – a tavalyi döntő visszavágóját – és a magyar szempontból még korábban érdekesnek látszó találkozót élőben közvetítjük, előbbit a Sport1-en, utóbbit AMC Mikro applikációnkon – ezt szokás szerint késő este megismételjük.

Idén "tét nélküli tétmeccs" lesz az első a lengyel és a spanyol bajnok között, de Kölnben még összefuthatnak ismét az elődöntőben vagy a fináléban… (Fotó: Getty Images)

KIELCE–BARCA

A 2022-es döntőt Kölnben döntetlen és hosszabbítás után 7 m-esekkel nyerte meg a Barca, az volt a tizedik BL-trófeája. A Kielce volt az utolsó csapat, amely le tudta győzni a Barcát a BL-ben, még 2021 novemberében 29–27-re, miután előtte a Palau Blaugranában is nyerni tudott 32–30-ra.
A Barca 13 találkozójukból 8-at megnyert, 3 Kielce-siker mellett, ebből kettőt Barcelonában.
Az edzők eddig 12 BL-t nyertek meg, Javier Ortega hatszor játékosként, egyszer edzőként (mind a Barcelonával), Talant Dujshebaev győzött a Santanderrel, a Ciudad Reallal (háromszor) és a Kielcével játékosként, majd edzőként. Három játékos játszik vagy játszott mindkét csapatban, Luka Cindic, Blaz Janc (most a Barcában játszik) és Daniel Dujshebaev (most a Kielcénél).
A bajnokságban a katalán csapat a 19. győzelmét aratta ugyanannyi meccsből a Puente Gentil ellen 46–26-ra, a Kielce 42–31-re nyert a Kwidzyn ellen és továbbra is a 2. helyen áll a Plock mögött.

MAGDEBURG–DINAMO BUCURESTI

Noha mindkét csapat már véglegesítette a rájátszásba kerülését, az utolsó körben is lett volna miért játszaniuk. A Magdeburg a közvetlen negyeddöntős részvételt jelentő 2. helyet célozta meg, de a Veszprém vereségével már el is érte azt. A Dinamo számára még elérhetőnek látszott a GOG megelőzése, ez most is fennáll, de ehhez nyernie a GETEC Arnában.
Az első fordulóban a Magdeburg 30–28-ra győzött Bukarestben. A két csapat egy-egy játékosa ott található a sorozat góllistája első tízében: a magdebrgi Kristjánsson (74 találat) és a Dinamóból Andrij Akimenko (66). A Magdeburg vasárnap elvesztette lipcsei derbijét 33–32-re, a Dinamo szintén rangadót játszott a Steauával, és 31–28-ra nyert.
„Megteremtettük annak lehetőségét, hogy kihagyjuk a 15-16. fordulót. És ezt szeretnénk a rajongóinkkal együtt élvezni csütörtökön” – nyilatkozta az EHF BL-honlapjának Bennet Wiegert, a németek edzője.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 14. forduló. Sport1 18:30 Lomza Industria Kielce–Barca (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); AMC Mikro 20:45 (Sport1  23:15, felv.) SC Magdeburg–CS Dinamo Bucuresti (kommentátor: Fülöp Marcell, szakkommentátor: Borsos Attila)