Éjjel lesz teljes a rájátszás mezőnye az NBA-ben • SportTV

Éjjel lesz teljes a rájátszás mezőnye az NBA-ben

2023. 04. 14. 18:00    
Olvasási idő: 2 perc

A Miami Heat és a Chicago Bulls, illetve a Minnesota Timberwolves és az Oklahoma City Thunder összecsapásával zárul a play-in. Ezeknek a meccseknek a győztesei jutnak majd nyolcadik helyen a rájátszásba az NBA-ben. A Sport1 mindkét találkozót élőben közvetíti, és szombaton a playoff is elindul.

Jimmy Butlerre és DeMar DeRozanre nagy meccs vár. (Fotó: Getty Images)

Miami Heat – Chicago Bulls

A Miami Heat a keleti konferencia hetedik helyét szerezte meg az alapszakaszban, de hazai pálya ide vagy oda, az Atlanta Hawks megverte a play-in első meccsén, így a Hawksé lett a hetedik hely, a Heat pedig azért játszik, hogy a Milwaukee Bucks ellen játszhasson az első körben. A Chicago Bulls viszont idegenben tudott nyerni a Toronto Raptors ellen, és ezzel elérte azt, hogy bár csak 10. lett az alapszakaszban a keleti konferenciában, akár még rájátszásba is juthat. Ilyenre pedig még nem volt példa a play-in 2020-as bevezetése óta. A meccs Miamiban lesz, hiszen a Heat végzett előbb a rájátszásban, de a teljességhez az hozzátartozik, hogy a Raptors az eddigi mindhárom Heat elleni meccsen diadalmaskodott ebben a szezonban.

A két play-in meccs összefoglalója:

Miami Heat – Chicago Bulls: április 15., szombat 1:00, Sport1 (élő); 11:45, Sport1 (felv.)

Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder

Nyugaton a helyzet picit más. Ott a Wolves nyolcadik lett az alapszakaszban, de botrányosan zárta le az alapszakaszt. A zárónapon ugyanis Rudy Gobert megütötte a kispadon csapattársát, Kyle Andersont, míg Jaden McDaniels a saját kezét törte idegességében…Gobert egy meccsre el lett tiltva, így nem lehetett ott a Los Angeles Lakers elleni első play-in meccsen. Itt komoly előnyre tett szert így is a társaság, de a találkozót hosszabbításban az aranysárga-lilák nyerték. Így a Timbervolves játékosai most hazautaznak, hogy hazai pályán játszanak az Oklahoma City Thunder ellen. Az ellen a Thunder ellen, amelyről sokan azt hitték, hogy végigtankolja a szezont, mégis meglepetést okozott, és most a Bullshoz hasonlóan idegenben vívta ki a második meccs jogát, mivel le tudta győzni a New Orleans Pelicanst. A Thunderre is áll, hogy történelmi lenne, ha a 10. helyről bejutna a rájátszásba.

A két play-in meccs összefoglalója:

Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder: április 15., szombat 3:30, Sport1 (élő)

Szombattól a rájátszás is elindul élesben

Európai szempontból csodálatos nyitónapja lesz a playoffnak, hiszen a Philadelphie 76ers és a Brooklyn Nets, illetve a Boston Celtics-Atlanta Hawks párharcok első meccse is is nagyon baráti időpontban kerülnek megrendezésre. A Sport2-n az utóbbit lehet élőben megnézni úgy, hogy előtte még az Alley-oop is látható lesz. Vasárnap pedig a Memphis Grizzlies és a Loas Angeles Lakers néz majd farkasszemet egymással, ráadásul 21 órakor kezdődik a meccs, amit így a Sport2-n élőben tudunk követni.

Alley-oop: április 15., szombat 20:45, Sport2 (élő)

Boston Celtics – Atlanta Hawks: április 15., szombat 21:45, Sport2 (élő)

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers: április 16., szombat 21:00, Sport2 (élő)

Játssz velünk a rájátszás alatt a Bracket Challengeben!

Korábban már bővebben is írtunk róla, hogy a rájátszásban idén is lesz Sport TV-s Bracket Challenge, és arra bíztatunk, hogy tartsatok velünk. Csatlakozzatok hozzánk ebben a csoportban! Ha pedig elakadtok, itt elolvashattok minden lépést, de Szaniszló Csabi videója is segít abban, hogy gond nélkül regisztráljatok.