Edzőt váltott a Juventus • SportTV

Edzőt váltott a Juventus

2014. 07. 16. 11:13    
Olvasási idő: < 1 perc

Kissé váratlanul edzőt cserélt a Juventus: a kedden lemondott Antonio Contét a Milan korábbi mestere, Massimiliano Allegri váltja.

Antonio Conte (képünkön) kedden jelentette be teljesen váratlanul, hogy három év után távozik a Juventustól. Ő maga nem mondta, hogy miért hozta meg ezt a döntést, a milánói La Gazzetta dello Sport szerint két oka volt annak, hogy a búcsú mellett döntött: az elmúlt évek sikerei (3 bajnoki cím, 2 Szuperkupa-győzelem) után nehéz volt további motivációt találni, illetve nem sikerült megegyeznie a klubvezetéssel arról, hogy miként kellene megerősíteni a keretet ahhoz, hogy a BL-ben is eredményes legyen a csapat.
A Juventus – amely hétfőn kezdte meg az edzőtábort a következő szezonra – mindenesetre gyorsan lépett: szerdán délelőtt leigazolta a kispadra Massimiliano Allegrit, a Milan korábbi trénerét.
A hírek szerint Conte az egyik esélyes az olasz válogatott kispadjára. (A másik pedig Roberto Mancini, a Sampdoria és a Lazio korábbi világklasszis labdarúgója, az Inter, a Man City és a Galatasaray korábbi trénere.)
(Sport TV)