Ezt a Falat Havas Jon is megirigyelné • SportTV

Ezt a Falat Havas Jon is megirigyelné

2018. 05. 07. 11:43    
Olvasási idő: 2 perc

Áthatolhatatlan falat húzott Clint Capela a Houston Rockets gyűrűje köré a Utah Jazz elleni playoffmeccs utolsó három percében. Öt sapkát osztott ki, ami egyedülálló a liga történelmében.

A Houston Rockets 100-87-re nyert a Utah Jazz ellen a playoff második körének negyedik meccsén. Ezzel 3-1-re vezet a párharcban a texasi alakulat.

A két fő pontfelelős, James Harden és Chris Paul együtt 51 pontot tett be a közösbe, de kőkemény védekezés nélkül nem jött volna össze a siker. Ebben pedig a legfontosabb láncszem a svájci magasember, Clint Capela, aki a meccsen 6 blokkot osztott ki (12 pont, 15 lepattanó és 2 labdaszerzés mellett), és ebből ötöt az utolsó 3 percben. Az elmúlt 20 évben nem volt arra példa a ligában, hogy valaki bemutassa ezt a bravúrt (5 blokk a meccs utolsó három percében):

Fontos volt, mert épp 10 pont alá csökkentette a különbséget a Jazz, amikor elindult Capela sorozata. Nem véletlen, hogy Harden is elismerően szólt róla a meccs után, és elmondta, nagyon jó, hogy Capela teszi a dolgát, és mindig ott van mögöttük biztosítani. Houstonban egyébként is van hagyománya a kiválóan védekező magasembereknek, Hakeem Olajuwon 15 éven át volt az NBA egyik (ha nem a) legjobb centere, de megfordult a keretben Dikembe Mutombo és Dwight Howard is.
Magánvélemény, de Capelát nézni néha olyan, mintha egy korábbi bugos NBA Live-val játszana az ember, amiben ha a pálya bármely szegletéből feladtuk a labdát egy magasembernek alley-oopra, az simán bezsákolta. Támadásban egy szituációban egyébként úgy megugrasztotta a liga aktuális zsákolóbajnokát, Donovan Mitchellt, hogy ő kénytelen szó szerint volt átugrani őt. Capela 208 centiméter magas…

Hasonló jeleneteket szerdán lehet majd látni a Sport TV-n. A Sport1-en élőben közvetítjük a Rockets-Jazz párharc ötödik meccsét hajnali kettőtől, majd szerdán 16:30-kor a Sport1-en és 23:30-tól a Sport2-n magyar kommentárral is meg lehet nézni.

(Sport TV)

NBA, PLAYOFF
Főcsoport-elődöntők

Nyugat
Utah Jazz – Houston Rockets: 87-100 (1-3), 5. meccs kedden, és közvetíti a Sport TV
New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 92-118 (1-3), 5. meccs kedden

Kelet
Philadelphia 76ers – Boston Celtics (0-3), 4. meccs hétfőn
Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors (3-0), 4. meccs hétfőn
A párharcok az egyik fél 4. győzelméig tartanak.

NEM BÍRTAK DURANTTEL

A Golden State Warriors legyőzte a New Orleans Pelicanst 118-92-re. Egyszerűen nem volt ellenszer Kevin Durant ellen, aki a nála magasabb (vagy vele egymagas) védőket sebességgel verte meg, a nála alacsonyabbak pedig a magasságával, így 38 pontot gyűjtött össze.