Marc Gasol egy igazi hős • SportTV

Marc Gasol egy igazi hős

2018. 08. 27. 15:58    
Olvasási idő: 2 perc

A nyáron Marc Gasol beállt a Proactive Open Arms nevű szervezetbe, hajóra szállt, hogy menekülteken segítsen. A veszélyes, de mérhetetlenül bátor vállalkozásról dokumentumfilm készült, ami talán segít közelebbről megismerni a helyzetet és a problémát azok számára is, akik csak a hírekben olvasnak erről. Mindezt egy világhírű szupersztár, sokak példaképének szemével bemutatva. A cikkben található videó felkavaró képsorokat tartalmaz!

Marc Gasol, a világhírű 33 éves spanyol, barcelonai születésű kosaras a pályán már nagyon sokat elért, csak az NBA-ben háromszoros All-Star, kétszeres All-NBA-csapattag, egyszeres év védője, a válogatottal olimpiai ezüstérmes, világ és Európa-bajnok volt. A sportágban tehát elismert, és ha nem is érne el nagyobb sikereket a jövőben, már így is elmondhatnánk, hogy eleget letett a parkettre.

Azonban ez neki nem volt elég, 2018-ban vállalta azt, hogy júliusban beáll egy segélyszervezethez pár napra, és menekülteken segít. Annyira eltökélt volt, hogy nem szólt a misszióról a Memphis Grizzliesnek, amely évente több, mint 24 millió dollárt fizet neki. Akkor már bekerült a hírekbe azzal, hogy asszony kimentésében konkrétan részt vett, amikor ezt posztolta:

 „Frusztráció, harag, tehetetlenség. Hihetetlen hány tehetetlen embert hagynak meghalni a tengereken. Mérhetetlen csodálatot érzek azok iránt, akiket most a csapattársaimnak nevezhetek, az Open Arms szervezet iránt.”

Már ezzel is elérte, hogy nagyon sok emberhez eljutott az akció híre, de az ESPN egy komplett dokumentumfilmet készített az akcióról, amiben ez a mentés is szerepel. Elgondolkoztató, döbbenetes, felkavaró, tanulságos, és sokak szemében nőhet a spanyol centeróriás ezt megnézve. Ahogyan írtuk, lesznek benne felkavaró képek!

A videóból kiderül, hogy nem kis dolgot vállalt Gasol ezzel. Nem olyan eset volt ez, amit Sacha Baron Cohen rendez a Who is America kedvéért, és totál kamu az egész, vagy csak egy túlbiztosított PR-fogás. Gasol tényleg ott van a mentőcsapattal. A legénység elmondta, hogy mikor a hajó közel kerül a líbiai partokhoz, életveszélyben is lehetnek, és ha ez nem is történne meg, sajnos az egyre növekvő menekültáradatból fakadó balesetek miatt,

kézzelfogható közelségbe kerülhet a halál. Nem a sajátjuk, hanem, hogy egyszer csak meglátnak egy holttestet a víz felszínén úszni. Sajnálatos módon ez meg is történik,

de nagy öröm, hogy a hajóroncsok és holttestek között rátalának a kameruni Josephára, aki ugyan láthatóan nagyon rossz állapotban van, de sikerült kimentenie a csapatnak.

Aki olvasna többet is az ötnapos akcióról, egy naplószerű cikket talál angolul az ESPN honalpján ITT.