Marad 2. vagy visszaesik a Gladbach? • SportTV

Marad 2. vagy visszaesik a Gladbach?

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 26. 09:25    
Olvasási idő: < 1 perc

A múlt péntek esti Bundesliga-meccs 8 gólja aligha ismétlődik meg, ennek a felével is beérnénk ezen a héten. Két szempontból is érdekes a mérkőzés. Magyar szemmel, hogy játszik-e Sallai Rolnd általánosságban pedig folytatódik-e a „gladbachi csoda”.

A Freiburg megfelelően, a Gladbach egyenesen remekül áll 8 játéknap után a Bundesliga bajnoki táblázatán. Sallai Roland odaszerződése óta külön figyelemmel követjük az SCF szerepését. Az elmúlt négy fordulóban egyaránt kezdő volt a magyar csatár, most azonban a Kicker előzetese szerint csak a cserepadon kezd a mérkőzésen. Reméljük, a mértékadó szaklap internetes verziója most téved, de ha nem, szurkolunk, hogy csereként beállva is jól megállja a helyét.
A vendég „zebrák” idegenben eddig csak Berlinben hagyták ott mindhárom pontot, a többi kiszállásukról egyszer sem tértek haza üres kézzel.
A múlt mindenesetre nem sejtet vendég sikert. Eddigi 16 freiburgi Bundesliga-fellépéséből egyetlenegyet nyert meg a fekete-fehér gárda, 2002-ben Arie van Lent fejes góljával győzött 1–0-ra a Schwarzwald Stadionban. Nagy kérdés, folytatódik-e a 16 esztendős hagyomány vagy  a lassan két esztendeje irányító Dieter Hecking vezérletével a Borussia ismét „beveszi” a fekete-erdei erődítményt.

Kapcsolódó

Bundesliga-mérleg (FRE–MGL)

ÖSSZESEN: 32 mérkőzés, 11 Freiburg-győzelem, 11 döntetlen, 10 Mönchengladbach-győzelem /45–40-es gólkülönbség.
FREIBURGBAN: 16–10–5–1/29–11.
A 2017–18. ÉVI IDÉNYBEN: Freiburgban 1–0, Mönchengladbachban 1–3.
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK: Papiss D. Cissé és Uwe Wassmer 3-3, ill. Patrick Herrmann, Karlheinz Pflipsen és Martin Dahlin 3-3 gól.

BUNDESLIGA, 9. forduló. Sport2 20:15 SC Freiburg–Borussia Mönchengladbach (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Várhidi Péter)