Auckland: csillaghullás utáni negyeddöntő • SportTV

Auckland: csillaghullás utáni negyeddöntő

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 09. 13:42    
Olvasási idő: 2 perc

A kiemeltek sorozatos elhullása után összesen két, az első nyolcba rangsorolt játékos jutott a legjobb nyolc közé a hivatalosan ASB Classicnek nevezett ATP 250-es tenisztornán Aucklandben. Az időeltolódás éppen 12 óra, így mi az ottani délben, azaz budapesti idő szerint éjfél után pár perccel kezdjük meg élő közvetítésünket a verseny negyeddöntőjéről.

Az első párban az argentin Leonardo Mayer (a világranglistán 54.) és az amerikai Tennys Sandgren (vlr.: 63.) csap össze. A dél-amerikai az első körben az amerikai Steve Johnsont, a másodikban az olasz Matteo Berettinit búcsúztatta egyaránt játszmaveszteség nélkül. Sandgren – aki tavaly az Australian Openen jutott egészen a negyeddöntőig – először a német Marterert, majd egy másik olaszt, a 3. kiemelt Mario Cecchinatót győzte le, ugyancsak két-két játszmában. Korában nem játszottak egymással, ez lesz az első mérkőzésük az ATP Touron.
A második találkozó két veterán játékos rangadója, Philipp Kohlschreiber (vlr.: 34.) játssza a 2. kiemelt Fabio Fogninivel (vlr.: 13.). Mivel mindketten 30 fölött járnak és nem tér el nagyban a játékerejük, így sokszor, 2012 óta már 8-szor is játszottak egymással. Összesítésben a német 6–2-re vezet, ő győzött legutóbbi meccsükön, a tavalyi kitzbüheli elődöntőben is. Itt Aucklandben az amerikai Klahnt, majd a francia Humbert-t verte meg, játszmát sem vesztve közben. Fognini kiemeltként az első körben erőnyerő volt, a másodikban viszont éppen német játékost, Peter Gojowczykot búcsúztatott, döntő játszmában.
Még mindig nagyobb szünet nélkül következik a harmadik mérkőzés, amelyet az amerikai Taylor Fritz (vlr.:50.) játssza a brit Cameron Norrisszal. Az amerikai szerezte a viadal eddigi legnagyobb meglepetését, amikor a második körben kiverte a versenyből az első kiemelt honfitársát, John Isnert, két rövidített játszmában, az elsőt 5.-re, a másikat 3-ra megnyerve. Az angol előbb a jó nevű francia Benoit Paire, majd a második kanyarban a 7. kiemelt Shapovalovot búcsúztató portugál Joao Sousa ellen győzött.  A két fiú először játszik egymással.

A negyedik mérkőzés már az ottani esti programban, azaz magyar idő szerint reggel 7-kor kezdődik. Egyik résztvevője a 4. kiemelt Pablo Carreno Busta, aki gyakorlatilag most kezdi a versenyt (kiemeltként a második körben kapcsolódott be, de veterán honfitársa, David Ferrer két játék(!) után feladta a folytatást. A spanyol versenyző egy másik némettel, Jan-Lennard Struff-fal mérkőzik meg, aki helyi erőt, az új-zélandi Ruben Stathamot gyűrte le az előző fordulóban. A két játékos ATP Touron egyszer mérkőzött meg (2016-ban Winson-Salemben Carreno 6:4, 7:5-re nyert), selejtezőkben viszont két meccsen váltottak, egy-egy sikerrel (2014-ben a monte-carlói mesterversenyen a spanyol, egy évre rá Szczecinben a német bizonyult jobbnak.)

ATP 250-ES TENISZTORNA, Auckland, negyeddöntő.  Sport2 0:00  L. Mayer–Sandgren, majd Kolhlschreiber–Fognini, majd Fritz–Norris (kommentátor: Haraszti Ádám,  szakkommentátor: Machán Róbert); Sport2 7:00  Carreno Busta–Struff (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor)