Dárdaiék jobb tavaszra vágynak • SportTV

Dárdaiék jobb tavaszra vágynak

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 25. 07:37    
Olvasási idő: < 1 perc

Esztendők óta a berlini Hertha tavasza mindig sokkal gyengébb, mint az őszi szezon. Dárdai Pál és csapata most szeretné megfordítani ezt a trendet. A „tavaszi” rajt egy remek idegenbeli győzelemmel (Nürnbergben 3–1) kezdődött – most otthon következhet a folytatás...

Ez a Caligiuri-szabadrúgás sem ment be Gelsenkirchenben tavaly augusztusban. A berliniek remélik, a péntek esti meccset is kapott gól nélkül teljesítik... (Fotó: Getty Images)

A hét (egyik) híre Berlinből, hogy a Hertha szerződést hosszabbított a papa után az ifjabb Dárdaival, Palkóval (a németek persze ékezet nélkül „Palko” néven emlegetik a mester fiát) is, akit könnyen lehet, hogy kölcsön adnak egy élvonalbeli vagy Bundesliga2-klubnak. Michael Preetz klubigazgató szerint ugyanis az U20-válogatott játékosoknak a Regionalligánál erősebb bajnokságban kell rendszeresen játszaniuk. (Palkó tagja a klub Bundesliga-keretének, de a II. csapatban játszott zömmel az ősszel, 3 gólt elérve, egy gólpasszt adva.) Jövőjéről tehát később döntenek, de két évig biztosan a HBSC szerződtetettje marad. (Legalábbis a Kicker információja szerint.)

Ami a csapatot illeti, a Nürnbergben hiányzó Tourinagha (combsérülés) és Kraft (vádlihúzódás) egész héten szorgosan edzett a teljes felépülés érdekében. Marko Grujics meg öthetes szünet után tért vissza bokasérülése után, s bár nem játszott kirobbanóan, párharcainak 80 százalékát megnyerte, emellett 92%-os pontossággal passzolt. Ha az ereje csak egy félidőre elég, a mester még nyúlhat máshoz is.
„Vladimir Darida jó volt Nürnbergben, Skjelbred készen áll, Lustenberger is beszállhat a játékba” – mondta Dárdai. „Több lehetőségünk is van, ha Marko már nem tudná folytatni a mérkőzést.”
A Schalke vesztesen kezdte az évet (1–2 Wolfsburgban), s még „az ág is húzza”, McKennie ötödik sárgája miatt kénytelen kihagyni a meccset (ez egyébként – mármint az 5. sárga – három berlini és két gelsenkircheni játékost is fenyeget pénteken este), Bentaleb pedig jóval lassabban épül fel, mint számították. A kapuban Nübel marad, egyelőre a csapatkapitány Fährmann a cserepadon kezd. Egy újabb vereség viszont akár személycseré(ke)t idézhet első a Schalke szakvezetésében, magyarán Tedesco mester alatt úgy felforrósodhat a kispad, hogy futva kell távoznia onnan…

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-ÖRÖKMÉRLEG (HER–S04)

ÖSSZESEN: 69 mérkőzés, 24 Hertha-győzelem, 11 döntetlen, 34 Schalke-győzelem/69–95-ös gólkülönbség
BERLINBEN: 34–20­–3–11/ 53–39
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Gelsenkirchenben 2–0 (az ősszel), Berlinben 0–2 (a 2017–18. Idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (minden tétmeccsen): Marcelinho 7, ill. Klaus Fuscher 9 gól

BUNDESLIGA, 19. forduló. Sport1 20:15 Hertha BSC–FC Schalke 04 (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Nyilasi Tibor)